Conventiile si institutiile internationale privind transportul aerian

Trimis la data: 2014-10-26
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristina_A
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Avionul ,ca mijloc de transport,aparand relative recent,a impus aparitia unei legislatii corespunzatoare atat pe plan intern,cat si international.
Dreptul aerian s-a dezvoltat dupa 1990,cand a aparut necesitatea reglementarii navigatiei aeriene.
Prima cerere pt promovarea unei conferinte internationale in vederea schitarii unui cod al dreptului privat al aviatiei internationale,a fost facut de catre Camera de Comert Internationala.
Principalele conventii inrternationale:
Din 1929,de cand a avut loc prima conferinta pe problemele transporturilor aeriene internat,si care s-a concretizat prin semnarea Conventiei de la Varsovia.Cateva dintre aceste conferinte s-au materializat in protocoale si conventii:
Conventia sanitara intenationala de la Haga(1933) referitoare la masurile de control ce pot fi luate de aeroporturile pt protectia fitosanitara sau veterinara cu privire la accesul aeronavelor,echipajelor acestora,pasagerilor,bagajelor si marfurilor ,in general si in special,atunci cand exista suspiciuni de contaminare sau infestare(pag 27)

Conventia de la Chicago(1944);
Protocolul de la Haga(1955) prin care s-a precizat ca documentele prevazute in Conventia de la Varsovia fac dovada contractului de transport pana la proba contrarie.
Conventia de la Guadalajara(1961)
Conventia de la Haga(1970) ce cuprinde reglementari privind combaterea actelor de violent ace pot fi savarsite la bordul aeronavelor si de reprimare a capturarii ilicite de aeronave.

Conventia de la Montreal (1971) care face completari la Conventia de al Haga din 1970 in sensul ca actele de violenta savarsite la bordul aeronavelor,tentativele de a captura illicit o aeronava,de a periclita navigatia aeriana se considera infractiuni penale de mare gravitate si trebuie reprimate cu severitate iar statele semnatare trebuie sa-si acorde reciproc asistenta pentru recapatarea controlului aeronavelor si pt pedepsirea infractorilor.

Conventia de la Montreal(1999)
Pt ca un oprator sa poata survola si ateriza pe teritoriul unui stat trebuie sa faca cerere catre Autoritatea Aeronautica Civila a statului respective in care sa include:
-denumirea si nationalitatea operatorului aerian
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.