Convertoare de semnal unificat

Trimis la data: 2003-01-09 Materia: Fizica Nivel: Gimnaziu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 1286
Autor: Erik15 Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Convertoare de semnal unificat - Scopul lucrării - Studiul unor convertoare tensiune-curent, curent-tensiune, ridicarea caracteristicilor de transfer, determinarea erorilor de conversie, studiul influenţei modificării rezistenţei de sarcină

Desfăşurarea lucrării:Pe macheta de laborator sunt realizate toate cele trei tipuri de convertoare. Pentru realizarea măsurătorilor, pe convertorul U/I se realizează montajul următor: R reostat 200; Rs cutie de rezistenţe în decade.

Se fixează rezistenţa de sarcină la valoarea Rs=500. Se reglează tensiunea de intrare între 0-1V în trepte de Vi=0,1V citindu-se pentru fiecare valoare curentul de ieşire Io, pe miliampermetrul comutat pe domeniul 10mA.

Datele obţinute se trec în tabel şi se trasează caracteristica. Se vor repeta măsurătorile pentru Rs=250 şi Rs=750, analizând influenţa rezistenţei de sarcină asupra curentului debitat. Pentru realizarea măsurătorilor asupra convertorului U/I bidirecţional se realizează următorul montaj:

Se fixează rezistenţa sarcină la valoarea Rs=200. Prima dată se ridică caracteristica pentru valorile pozitive ale tensiunii de intrare, modificând între 0-5V în trepte de Vi=0,5V, citind de fiecare dată curentul de ieşire Io.

Se repetă măsurătorile în acelaşi mod pentru tensiuni de intrare negative, modificând tensiunea între 0-(-5)V cu aceleaşi trepte.
Datele se trec în următorul tabel şi se trasează caracteristica Io=f(Vi).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.