Coordonate ale vietii lui George Bacovia

Trimis la data: 2013-10-21
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.33 / 10
Downloads: 0
Autor: adelynx
Dimensiune: 13kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
George Bacovia este pseudonimul literar al lui George Vasiliu.Poetul s-a nascut in Bacau.Bacovia a dus o existenta neutra,retrasa,de copil fiind o fire bolnavicioasa si fragila.A fost pasionat de literatura si muzica.A obtinut licenta inDrept dar nu a profesat niciodata.A fost o fire introvertita si taciturna.
In revista "Literarul" condusa de Alexandru Macedonski a debutat cu poezia "Si toate...".Debutul editorial s-a produs in 1916 cu volumul "Plumb".Alte volume:"Scantei galbene"(1926) ;

"Cuvoi"(1936); "Comedii in fond"(1937); "Stante burgheze"(1946).Poetul marturisea "In poezie m-a obsedat totdeauna un subiect de culoare.Pictura cuvintelor sau auditia colorata cum vrei s-o iei".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.