Copiii capitanului Grant - Jules Verne 1828-1905 - rezumat

Trimis la data: 2010-03-10
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.71 / 10
Downloads: 2
Autor: Amalia Duta
Dimensiune: 15kb
Voturi: 16
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Capitolul I - Balance-Fish
Pe data de 26 iulie 1864, iahtul Duncan pleaca pe apele Canalului de Nord.La bord se aflau lordul Eduard Glenarvan cu sotia lui, lady Helena, unul din verii sai si maiorul Mac Nobbs.Capitanul vede rechinul urias "balance-fish" si ii cheama pe domni la bord. Vine si lady Helena.Ei il captureaza pe rechin si ii taie coada. Apoi ii despica burta. Spre surprinderea lor, gasesc o sticla in care erau niste documente. Erau trei documente.
Capitolul II - Cele trei documente
Cele trei documente sunt scrise in liomba germana, franceza si engleza. Il citesc pe cel in engleza si nu inteleg nimic. Citindu-le pe toate reusesc sa le descifreze. Ei afla latitudinea, numele vaporului si portul in care se afla. Scriu aceste date in liba franceza.Ajung in port si anunta ziarul "Times" si "Morning Chronicle" : "Pentru informatii despre soarta tricatargului Britannia din Glasgow si a capitanului Grant, a se adresa lordului Glenarvan, Scotia".

Capitolul III - Malcolm-Castle
Lordul avea o avere imensa. El ii ajuta pe cei saraci. Lady Helena asteapta sa se intoarca sotul, cand sosesc copiii capitanului Grant, Robert de 12 ani si Mary de 16 ani.
Capitolul IV - O propunere a lady-ei Glenarvan
Mary povesteste despre viata lor. Mama lor murise la nasterea fratelui ei. Nu mai aveau vesti de la tata de pe 26 iunie. Verisoara cu care ii ingrija a murit. Lordul Glenarvan hotaraste sa mearga i cautarea capitanului Grant.

Capitolul V - Plecarea vasului Duncan
Se pregateste vaporul de plecare in calatorie. Un preot face o slujba. Lordul impreuna cu sotia, Mac Nobbs si cei doi copii ai capitanului Grant pleaca in calotorie.
Capitolul VI - Pasagerul din cabina nr. 6
Pe punte apare un strain care se invarte in jurul maiorului Mac Nobbs. Cerceteaza cu binoclul marea. Il confunda pe capitan cu capitanul vasului "Scotia". Necunoscutul se prezinta: Jacques Paganel, este secretar al Societatii de geografie din Paris, se indreapta spre India pentru a stabili legaturi intre descoperirile marilor calatorii.

Capitolul VII - De unde vine si unde se duce Jacques Paganel
Lordul Glenarvan ii spulbera visele lui Paganel. Ei mergeau spre America, in Chile Paganel vrea sa debarce la prima escala.
Capitolul VIII - Inca un om de isprava la bordul Duncan-ului
Paganel vrea sa debarce in insulele Canare. Il conving sa ramana pe vapor si sa continue calatoria alaturi de ei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.