Copiii capitanului grant Jules Verne

Trimis la data: 2013-09-16
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 2
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Capitolul I - Balance-Fish
Pe data de 26 iulie 1864, iahtul Duncan pleaca pe apele Canalului de Nord.La bord se aflau lordul Eduard Glenarvan cu sotia lui, lady Helena, unul din verii sai si maiorul Mac No.Capitanul vede rechinul urias "balance-fish" si ii cheama pe domni la bord. Vine si lady Helena.Ei il captureaza pe rechin si ii taie coada. Apoi ii despica burta. Spre surprinderea lor, gasesc o sticla in care erau niste documente. Erau trei documente.
Capitolul II - Cele trei documente
Cele trei documente sunt scrise in liomba germana, franceza si engleza. Il citesc pe cel in engleza si nu inteleg nimic. Citindu-le pe toate reusesc sa le descifreze. Ei afla latitudinea, numele vaporului si portul in care se afla. Scriu aceste date in liba franceza.

Ajung in port si anunta ziarul "Times" si "Morning Chronicle" : "Pentru informatii despre soarta tricatargului Britannia din Glasgow si a capitanului Grant, a se adresa lordului Glenarvan, Scotia".
Capitolul III - Malcolm-Castle
Lordul avea o avere imensa. El ii ajuta pe cei saraci. Lady Helena asteapta sa se intoarca sotul, cand sosesc copiii capitanului Grant, Robert de 12 ani si Mary de 16 ani.

Capitolul IV - O propunere a lady-ei Glenarvan
Mary povesteste despre viata lor. Mama lor murise la nasterea fratelui ei. Nu mai aveau vesti de la tata de pe 26 iunie. Verisoara cu care ii ingrija a murit. Lordul Glenarvan hotaraste sa mearga i cautarea capitanului Grant.

Capitolul V - Plecarea vasului Duncan
Se pregateste vaporul de plecare in calatorie. Un preot face o slujba. Lordul impreuna cu sotia, Mac Nobbs si cei doi copii ai capitanului Grant pleaca in calotorie.

Capitolul VI - Pasagerul din cabina nr. 6
Pe punte apare un strain care se invarte in jurul maiorului Mac Nobbs. Cerceteaza cu binoclul marea. Il confunda pe capitan cu capitanul vasului "Scotia". Necunoscutul se prezinta: Jacques Paganel, este secretar al Societatii de geografie din Paris, se indreapta spre India pentru a stabili legaturi intre descoperirile marilor calatorii.

Capitolul VII - De unde vine si unde se duce Jacques Paganel
Lordul Glenarvan ii spulbera visele lui Paganel. Ei mergeau spre America, in Chile Paganel vrea sa debarce la prima escala.
Capitolul VIII - Inca un om de isprava la bordul Duncan-ului
Paganel vrea sa debarce in insulele Canare. Il conving sa ramana pe vapor si sa continue calatoria alaturi de ei.

Capitolul IX - Stramtoarea Magelan
Paganel este bucuros si pe vapor el studiaza hartile si se cearta cu Obinett pentru ca pe masa pe care se mananca el isi intindea hartile. Il ivata pe Robert geografie.

Capitolul X - Paralela 37
Ajung in port si iau o hotarare. Ei vor sa mearga de-a lungul paralelei 37. O parte din oameni merg cu lordul pe uscat, de-a lungul paralelei iar cealalta parte raman pe vapor si merg in portul la care ei au hotarat sa se intalneasca.

Capitolul XI - Strabatand Chile
Ei pornesc la drum. Se imbraca in costume traditionale. Paganel face cercetari. Fac popas la cateva mile de orasul Lope.
Capitolul XII - In vazduh, la douasprezece mii de picioare
Nu mai vor sa ocoleasca lantul Cordilierilor. Calauza se pierde pe carare si nu mai vrea sa inainteze pentru ca drumul a fost inchis de vulcan si catarii nu mai vor sa urce. Se renunta la catari. Lordul observa un bordei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.