Corpul uman

Trimis la data: 2015-03-16
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 21
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Dinu Florin Leonard florin
Dimensiune: 226kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dacaar fi savorbimdesprece are omulcelmai de pret, am vorbidesprecelmai important aspect, sianume, sanatatea. Atuncicand o avemsi nu ne deranjeazanimic, de regula, nici nu o pretuim.Dar, cum ne imbolnavim, imediatpunem la indoiala nu numaiscopurilesiplanurilenoastre, ci sitoatedorintelesiposibilitatile.
Astfel, pedatadescoperimsiconturam o altaprioritate, care aparecafiindcelmai de pretlucru, acelape care l-am pierdut. De ceoare? Pentru a intelegeacestlucru, trebuiesanepierdemsanatatea.
Petemaacestui aspect exista o afirmatiecespuneca "jumatate de viata, omulconsumasanatateasapentru a castigatotibanii, iarintimpulramas - consumatotibaniipentru a-siredobandisanatateape care a pierdut-o".Cum sa facem astfel, incat sa traim fara sa ne imbolnavim, fara sa pierdem calitatea vietii, concomitent, sa muncim eficient, sa ne dezvoltam si sa primim de la viata maximum de energie? In primul rand, trebuie sa cunoastem cat mai bine corpul pe care il avem. De aceea, am incercat sa cuprind in acest site cat mai multe informatii folositoare despre bolile si problemele medicale pe care le intampinam de-alungul vietii.

Corpul uman este un nesfarsit univers al misterelor la care am avut acces treptat si pe care avem datoria de a-l descoperi. Insa, foarte putini se gandesc ca si organismul nostru are nevoie sa-l cunoastem, sa-l studiem. In loc de fiziologie, anatomie, dietologie, arta de comunicare si altele care au o importanta vitala, invatam protectia civila. E nevoie sa ne conturam prioritatile, fiindca organismul nostru nu trebuie studiat inainte de moarte, ci de la nastere, din frageda copilarie, cu toate mijloacele si posibilitatile, pentru fiecare nivel de dezvoltare a omului.

Cunostintele despre organismul propriu sunt unice, interesante, uimitoare - nu este nimic in tot universul mai interesant, decat tu insuti. Din pacate, noi incepem sa constientizam si sa pretuim aceasta prea tarziu, atunci cand suntem nevoiti sa investim multe eforturi in a ne reintoarce la ceea ce am pierdut - sanatatea noastra.Pentru a trai mult, nu trebuie decat sa fim atenti la modul de viata pe care il ducem. Fiecare dintre noi are acest drept. Trebuie doar sa facem cunostinta cu legile naturii, cu aceste legi ale naturii care ne mentin organismul viu si apt de activitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.