Corpul uman si alimentatia

Trimis la data: 2010-02-14
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 7.50 / 10
Downloads: 844
Autor: SONIA
Dimensiune: 100kb
Voturi: 17
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Rase diferite:Cu totii apartinem aceluiasi grup de fiinte – specia Homo sapiens, dar in cadrul acestui grup exista cateva tipuri fundamentale numite rase.Caucazienii:In general, caucazienii au pielea deschisa la culoare. Aici sunt inclusi majoritatea europenilor antivi, nord-africanii, popoarele Orientului Mijlociu si indienii.Mongoloizii au si ei pielea mai deschisa, dar farta si nasul sunt mai late. Aceasta categorie include nu doar chinezii si inuitii, ci si americanii nativi.
Diferente fizice:Fiecare celula difera prin combinatia cromozomilor. - Femeile au o mare vitalitate si traiesc in medie cu patru sau cinci ani mai mult decat barbatii. - Primul deget de la mana femeii este mai lung decat degetul al treilea de la mana barbatului, - Femeile au in general metabolismul mai lent. - Femeia are stomacul mai mare decat al barbatului si plamani mai mici.

Ea are altfel de hormoni si tiroida mai larga si mai activa, de aceea pielea ei este mai fina si nu are atata par pe corp. Tot din aceasta cauza, emotiile oscileaza de la maxim la minim. - Sangele femeilor are mai mult cu 20% celule rosii si, prin urmare, mai putin oxigen; corpul femeii se oboseste mai . repede si este mai predispusa la lesinuri. - Barbatii au cu 50% mai multa forta bruta.

Necesitati comune
EDUCATIA-educaţia este o cultură a caracterului, o obişnuinţă contra naturii, dar şi singura care-i distinge pe oameni. Este o artă, care face să treacă conştientul în subconştient, este un fapt al şcolii, şi al unei virtuţi, pe care o porţi cu tine.
DRAGOSTEA-Iubirea reprezinta una din nevoile de baza ale omului evoluat. E sentimentul care te inspira, te apropie de divinitate, iti da forta si curaj, te face mai om. “Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire ne e decat un mecanism uscat, scartaitor sfasaietor.”

JOCUL-.Dintotdeauna omul a iubit jocul, caci in scenariile diferitelor jocuri se ascund principalele moduri de a crea fiinte ale existentei .Ca si intrecerea intre viata si moarte, orice joc este un mod de initiere, prin reconstituirea simbolica a marilor incercari ale vietii sau a unei parti din ea.

LEGUMELE IZVOR DE SANATATE- Legumele şi zarzavaturile, reprezintă diferite organe (rădăcini, frunze, tulpini, muguri, tuberculi, etc.) ale unor plante ierboase cultivate în scop alimentar.In alimentatie legumele trebuie sa ocupe un loc important în hrana omului, datorita continutului mare de substante hranitoare si în special de vitamine, a caror lipsa sau insuficienta în alimentatie poate provoca serioase tulburari în metabolismul uman, în special la copii, predispunându-i la diferite boli. Cele mai frecvente vitamine ce se gasesc în majoritatea legumelor sunt:A, B, C, D, E, K, PP.

LEGUMELE SURSA DE VITAMINE- Importanţa legumelor şi a zarzavaturilor în alimentaţie este de netăgăduit. Ele, alături de fructe, se constituie în surse naturale de hrană sănătoasă, care aduc multe beneficii organismului. Odată cu legumele consumate, ajung în corp o serie de nutrienţi, ca: minerale - între care predomină potasiul şi magneziul, vitamine - mai ales provitamine A şi vitamina C şi enzime.

De asemeni, aceste vegetale, conţin o cantitate mare de fibre vegetale - valoroase pentru o bună digestie, precum şi multă apă - sunt surse de hidratare foarte sănătoase. Legumele sunt sărace în proteine iar zarzavaturile conţin cantităţi mici de glucide. Din punct de vedere al clasificării alimentelor, aceste vegetale sunt încadrate în rândul alimentelor cu proteine semicomplete.

Mod de consum:Unele legume (ridichea de lună, salata verde, tomatele, etc.) se pot consuma crude, în timp ce altele (cartofii, vinetele, dovleceii, etc.) necesită pregătire termică. Există numeroase vegetale din această categorie, care se pot servii atât proaspete cât şi gătite.

Legumele şi zarzavaturile crude şi proaspete (crudităţile) sunt cele mai sănătoase, deoarece nu suferă degradări determinate de încălzire, de răcire sau de păstrare. Ele ar trebui să ocupe un loc important în meniul zilnic a fiecărei persoane, deoarece reprezintă o sursă de hrană cât se poate de sănătoasă.Legumele şi zarzavaturile păstrate mai mult timp, chiar şi în frigider, îşi pierd prospeţimea, şi odată cu ea se irosesc o serie de nutrienţi valoroşi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.