Costa Rica

Trimis la data: 2006-06-13
Materia: Geografie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.80 / 10
Downloads: 811
Autor: Andrei Gavrila
Dimensiune: 6kb
Voturi: 44
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Costa Rica:Ramura economica predominanta este agricultura, participa cu 22% la formarea venitului national si cu 2/3 la exportul tarii. Se cultiva cafea, banane, cacao, trestie de zahar, tutun. Si se cresc animale pentru carne si lapte.Costa Rica
Costa Rica:Orase principale: Limon, Alajuela, Puentarenas, Heredia, Cartago.
Economia: caracterizare generala: Ramura economica predominanta este agricultura, participa cu 22% la formarea venitului national si cu 2/3 la exportul tarii. Se cultiva cafea, banane, cacao, trestie de zahar, tutun.

Si se cresc animale pentru carne si lapte. De asemenea o alta latura a agriculturii este extrem de dezvoltata, apicultura. Industria concentrata in Meseta Central, antreneaza 1/6 din populatia activa si asigura 1/3 din venitul national. Unele intreprinderi se afla in orasele porturi Limon(petrol), Atenas (textile) si Puntarenas (ingrasaminte chimice, peste)Resurse naturale: minereu de fier, bauxita, mangan, aur, argint, sulf, sare

Produse industriale: energie electrica, petrol, ingrasaminte, cherestea, ciment, tigari, lapte, branzeturi, conserve, ulei de palmier, zahar, fructe(portocale, nuci de cocos), bumbac, cereale(porumb, sorg)Transporturi: cai ferate, cai rutiere(autostrada panamericana), transport aerian. Asigura legaturi intre capitala, marile zone agricole si porturi.
Turism: capitala si imprejurimile, Cartago (basilica NUESTRA SENORA DE LOS ANGELES), Irazu (in jurul vulcanului omonim), litoralul Oc. Pacific (cu insula Uvita) si a Marii Caraibilor si cascada OROSI.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.