Crearea, natura si caderea ingerilor

Trimis la data: 2015-07-23
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Nistor_S
Dimensiune: 50kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuvantul "inger" deriva din grecescul "angelos" care inseamna "mesager". Dupa cum ne sugereaza si numele lor, ingerii au rolul de a intermedia relatia omului cu Dumnezeu, transmitand mesajele de la Divinitate catre om si invers, de la om catre Dumnezeu. Dar ei nu sunt doar niste simpli mesageri in intelesul strict al cuvantului ; ei au sarcina si de a ne ghida si sustine pe lungul drum al vietii.
Ingerii reflecta perfectiunea divina: bunatate si generozitate infinita, fiind capabili de o dragoste nelimitata si beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc sa o impartaseasca cu noi.
Ei cunosc instantaneu consecintele nenumarate ale unui principiu sau miile de fatete ale realitatii. Cunosc secretele naturii, stapanesc legile care guverneaza Universul, sunt pastratorii unei stiinte foarte vaste si a unei intelepciuni infinite. Ei lucreaza constant pentru binele omului, intotdeauna si pretutindeni. Chiar daca noi nu percepem prezenta lor si nu le acordam nici un gand, ingerii vegheaza asupra noastra in orice clipa, ne ajuta in momentele dificile si ne apara de tot felul de pericole.

Ingerii se afla pretutindeni: ei vegheaza asupra caselor, ne insotesc in calatorii, sunt alaturi de persoanele care sufera si care au nevoie de sustinere si consolare in momentele de descurajare. Nefiind ingraditi de legile impuse de materie, ei se pot deplasa cu o viteza inimaginabila pentru noi, care suntem constransi de legile spatiului si ale timpului ; este suficient sa ne gandim la ei si imediat sunt alaturi de noi, gata sa ne ofere ajutorul lor pretios.

Inca de la nastere, fiecare fiinta umana este lasata sub protectia unui inger care are sarcina precisa de a o asista in orice moment al vietii sale, fara s-o abandoneze niciodata. Fiecare persoana are deci propriul sau inger pazitor, indiferent de rasa, cultura sau religia de care apartine. Chiar si persoanele care spun ca sunt atee, materialiste convinse sau cele care refuza sa creada intr-o alta dimensiune decat cea terestra, au un inger personal.

Dar ce face mai precis ingerul nostru pazitor? Probabil ca n-o sa stim niciodata cu precizie in cursul vietii noastre terestre. Nu stim niciodata exact cat de mult vegheaza si cate fac pentru noi proprii parinti pe care ii cunoastem si ii percepem fizic, cum am putea sti precis cate fac ingerii care nu sunt vizibili ochilor nostri fizici ? Dar, dintre numeroasele lucruri pe care le fac, putem enumera cateva dintre ele.

Ingerul nostru personal ne fereste de pericolele care ne pandesc fara ca noi macar sa le banuim ; ne indeamna sa ne deschidem catre ceea ce este bun si sa evitam raul ; are sarcina de a transmite mai departe rugaciunile noastre si intervine neobosit pentru ca noi sa primim intotdeauna dragostea divina.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.