Credinta sau increderea

Trimis la data: 2006-02-20
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.23 / 10
Downloads: 101
Autor: Mihnea Stoica
Dimensiune: 9kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Credinta sau increderea.A fost scris: "credinta este acea stare de spirit care poate fi indusa sau creata in urma indicatiilor sau instructiunilor repetate catre subconstient, avand ca punct de plecare experienta sintetica".Prin experienta sintetica se intelege o sugestie exercitata de voi insiva, precum o biografie cere este scrisa direct de protagonist.
Construindu-va, in mod repetat, o imagine mentala despre voi insiva, ca si cum v-ati fi realizat deja visul, veti obtine Credinta care va este necesara, deoarece Credinta este viata pentru realizari.
Gigantii istoriei au recunoscut Credinta
Pascal a spus: "Credinta afirma multe lucruri in fata carora simturile tac, dar nu afirma nimic din ceea ce ea afirma, simturile nu neaga; este superioara lor, dar nu le este contrara."Goethe a spus: "Epocile credintei sunt epocile fecunditatii, dar sunt in acelasi timp si epocile lipsei de credulitate, oricat de luminoase ar fi, nu vor produce nici un bun trainic".Si cum a spus Schlegel: "In viata, toate marile realizari incep si fac primul pas cu Credinta".

Aveti incredere ca veti reusi ceea ce v-ati propus.
Stimulul increderii.Increderea este unul dintre stimulii fundamentali pentru mintea noastra, deoarece ea ii transmite acele vibratii, acele impulsuri care sunt necesare pentru ca ideea creata de noi sa fie perceputa in mod valid si activ.
Pentru a permite mintii noastre sa actioneze in mod valid este deci necesar ca dorintele sa fie isotite de credinta.

Cum sa va dezvoltati increderea
Iata acum o norma care va va face sa apreciati importanta pe care o are principiul autosugestiei in a transforma dorinta in echivalentul ei fizic.Increderea este o stare mentala pe care o puteti comanda, deoarece este o stare mentala care se dezvolta in mod voluntar, prin aplicarea Principiilor Dinsmicii Mentale.

Repetarea indicatiilor si ordinelor catre mintea voastra este singura metoda cunoscuta pentru a dezolta in mod voluntar increderea.
Poate sensul poate deveni mai clar cu ajutorul explicarii motivului pentru care unii oameni pot deveni criminali.

Conform teoriei unui cunoscut criminalist, cand oamenii intra in contact pentru prima oara cu o crima, o resping, dar daca raman in contact cu aceasta crima, se obisnuiesc cu ea si o tolereaza, iar daca acest contact se prelungeste, acsti oameni se adapteaza situatiei si raman influentati de aceasta.

Acest lucru demonstreza ca orice impuls al gandului, repetat de mai multe ori, termina prin a fi acceptat de minte, care incpe sa-l transforme in echivalentul sau fizic cu ajutorul sistemului practic disponbil.

Iata deci un alt principiu care trebuie luat in considerare si raportat la ceea ce a fost spus pana acum: toate gandurile care au fost insotite de sentimente si amestecate cu incredere incep sa se traduca imediat in echivalentul lor fizic.

Emotiile, sau daca vreti, partile sentimentale ale gandirii, sunt factorii care confera gandurilor noastre vitalitate si actiune; emotiile increderii, dragostea si sexul, cand sunt amestecate cu orice impuls al gandirii, dau mai multa forta actiunii decat i-ar putea da oricare dintre aceste emotii luata ca atare.
Pot atinge si influenta subconstientul nu numai impulsurile gandului care au fost amestecate cu incredere, ci si cele amestecate cu orice emotie, fie ea pozitiva sau negativa.

Nimeni nu este urmarit de ghinion.Aceasta afirmatie da de inteles faptul ca mintea va traduce in echivalentul sau fizic un impuls mental negativ sau distructiv la fl de repede ca si cum ar actiona in cazul unui impuls denatura pozitiva sau constructiva.

Aceasta poate explica ciudatul fenomen pe care milioane de persoane il numesc ghinion: exista milioane de persoane care cred ca sunt condamnate la saracie si la esec de catre o forta ciudata, asupra carora cred ca nu au nici un control; acestea sunt creatoarele propriilor lor nenorociri, tocmai din cauza acestei credinte negative, care esteculeasa de minte si tradusa in echivalentul sau fizic.

In acest moment este logic sa va amintim inca o data cum este posibil sa va bucurati de fructele oricarei dorinte care se vrea transformata in echivalentul sau fizic, trecand-o, pur si simplu, prin filtrul mintii.credinta voastra sau increderea este elementul care determina actiunea subconstientului vostru.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.