Cresterea melcilor

Trimis la data: 2005-05-08 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 459
Autor: Alina Bucur Dimensiune: 49kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cresterea melcilor - De mii de ani, melcii au constituit hrană pentru om. Astăzi acea se consumă de milioane de oameni de pe întregul mapamond. Melcii ca sursă de hrană sunt foarte puţin utilizaţi până în prezent, în Australia.Cresterea melcilor

Cresterea melcilor - Prin prezentul raport se investighează fezabilitatea dezvoltării unei industrii de melci comestibili pe baza viabilităţii economice, pentru spaţiul australian. Orientarea acestui studiu de prefezabilitate este îndreptată în direcia producţiei comerciale şi a managementului, alături de costurile de înfiinţare implicate de stabilirea unei ferme de melci comercială la scară mare.

Raportul include informaţii necesare creşterii şi producerii spre comercializare, cu detalierea specifică pentru gospodărirea amplasamentului şi asupra controlului stocurilor. Proiectul a fost finanţat prin Fonduri RIRDC asigurate de Guvernul Federal.

Raportul se alătură celor mai bine de 600 de publicaţii ştiinţifice pe diverse teme din baza RIRDC, fiind parte a programului pentru Noi Produse de Origine Animală care caută să promoveze şi totodată dezvoltarea unor noi industrii viabile preocupate de animale.
Mare parte din publicaţiile RIRDC sunt disponibile pentru consultare, salvare sau achiziţionare online prin intermediul:

MULŢUMIRI
Autorul raportului doreşte să îi aminteasce pe toţi aceia ce au asistat şi au participat la realizarea acestui sudiu de fezabilitate. Deoarece informaţiile asupra înfintări de ferme de melcilor pe teriotoriul Australiei este limitată, s-a recurs la implicarea mai multor oameni, fie persoane fizice, fie companii private precum şi multe departamente guvernamentale. Recomandările acestora şi asistenţa asigurată dincolo de aportul informaţiilor necesare studiului este apreciat şi menţionat pe această cale.

Mulţumiri speciale sunt adresate Dr Peter McInnes care a acordat sfaturi şi direcţii de lucru pentru întocmirea raportului. Dl Ken Ashby trebuie amintit datorită ospitalităţii şi asitenţei nepreţuite pe care ne-a acordat-o de-a lungul şederii mele în Franţa pentru studiul tehnicilor de producere a melcilor. De asemenea îi mulţumesc Dl. Neil Oxley pentru priceperea sa în designul asistat de calculator.

REZUMAT
Acest raport investighează fezabilitatea construirii unei ferme comerciale de melci pentru teritoriul australian. Melcii au fost dintotdeauna preţuiţi ca reprezentând sursă de hrană, fiind serviţi ca delicatesă culinară. Reţetele sunt nenumărate fiind alese de maestrul bucătar spre încântarea consumatorilor.

Escargotul este consumat pe tot globul şi pe pieţele multor ţări există deja cerere, fiind deja perfecţionat comerţul cu zonele în care melcii nu se produc.

Franţa, Italia şi multe alte ţari europene produc şi exportă melci de ordinul tonelor. China şi alte ţări asiatice cresc şi produc melci în număr mare pe care îi exportă în întreaga lume, inclusiv în Australia.
În America de Nord şi în cea de Sud s-a creat cadrul dezvoltării fermelor de melci comerciale care pregătesc escargot de calitate superioară pentru restaurantele simandicoase ce deservesc piaţa internă.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.