Criza economica in 2009

Trimis la data: 2009-08-13 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 25
Autor: Flvcrisan Dimensiune: 12kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
În 20 de ani de postcomunism România a acumulat o datorie externă de 100 miliarde dolari. Deși ar putea părea surprinzător titularii acestor creanţe, care sînt Banca Mondială și FMI, nu doresc plata acestor datorii prin lichidităţi, ci prin diverse prestaţii care nu sînt niciodată contabilizate în mod real.

Astfel, în cadrul Consiliului ONU România a votat sancţiunile economice împotriva Iranului, a acceptat trimiterea de trupe în Afganistan și în general a acceptat orice solicitare venită de peste ocean. Doar datornicul este un sclav vîndut...

Fiind vorba de o datorie publică, debitorul acestei obligaţii este statul român ca persoană juridică. Ce se întîmplă însă cu cetăţeanul romăn, persoană fizică? În ce raport se află acesta cu datoria publică a României?

Diaspora românească, în prezent numărînd aproximativ două milioane de persoane, se pot considera eliberaţi de această datorie din momentul în care adoptă cetăţenia statului pe al cărui teritoriu se află și renunţă la cetăţenia română. Fenomene precum migraţia și natalitatea scăzută pe plan intern aduc în calcul riscul real ca această datorie publică să rămînă în timp neachitată.

Bancherii au prevăzut însă această posibilitate și, odată cu acapararea totală a statuluiși a patrimoniul său public, au fixat o nouă ţintă: persoanele fizice și proprietatea privată. În prezent, asistăm la o adevărată ofensivă a bancherilor împotriva cetăţeanului de rînd.

Agresivitatea și insistenţa cu care sîntem asaltaţi să contractăm un credit, împreună cu practicile neloiale ale bancherilor (pornind de la dobînzile uriașe, comisioanele și dobînzile ascunse, pînă la modificarea unilaterală a contractului pe timpul derulării acestuia – metodă care, de altfel, contravine în mod flagrant prevederilor Codului Comercial) toate tolerate și chiar încurajate de către autorităţi și de instanţele de judecată, dovedesc că bancherii privesc cetăţenii și proprietatea privată pe care aceștia o deţin ca victime sigure și nu vor opri această ofensivă (a se citi “criză”) pînă cînd întreaga populaţie va figura în evidenţa Biroului de Credite și pînă cînd ultimul teren, ultima casă, ultima valoare mobiliară vor fi confiscate în numele băncii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.