Criza mediatica TAROM de pe Henri Coanda

Trimis la data: 2013-09-26
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 8.54 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In urma impactului, avionul s-a inclinat, dar pasagerii aflati la bord nu au avut de suferit. La bordul avionului se aflau 130 de persoane, care urmau sa isi petreaca revelionul in Egipt. Incidentul a avut loc la ora 11:30, in momentul decolarii avionului spre Sharm el-Sheikh. Nimeni nu a fost ranit. Surse din aeroport au precizat ca vina pentru incident ar apartine celor din turnul de control. Pana la aceasta ora, nu a existat nicio comunicare oficiala cu privire la acest incident. Vom reveni cu mai multe informatii.
2.Aeroportul international "HENRI COANDA"- Date generale
Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A [3] este persoana juridica romana, cu sediul in Otopeni, judetul Ilfov.
In conformitate cu prevederile H.G. 522/1998, dobandeste statul de companie nationala, prin reorganizarea Regiei Autonome " Aeroportul International Bucuresti-Otopeni" (art.1).

Prin H.G. 527/2004, noua denumire este Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti" S.A.C.N. AIHCB S.A. este societate comerciala pe actiuni, cu capital integral de stat, care se organizeaza si functioneaza pe baza de gestiune economica. Sursele de finantare se asigura din venituri proprii si, in completare, prin transferuri de la bugetul de stat, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti" S.A. are ca obiect principal de activitate efectuarea de prestatii, servicii, lucrari de exploatare, intretinere, reparare, dezvoltare si modernizare a bunurilor din patrimoniul sau, aflate in proprietate sau in concesiune, in vederea asigurarii conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si/sau international, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, marfuri si posta, precum si servicii de interes public national.

3.Scurt istoric al TAROM
Compania TAROM - Transporturile Aeriene Romane [4] - a fost infiintata la 18 septembrie 1954. La cativa ani dupa lansare, TAROM opera deja catre aproape toate tarile europene. In 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic. Incepand cu anul 1974 a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta si a introdus zboruri regulate spre New York si Beijing.

In anul 1990, in vederea alinierii la criteriile de performanta ale economiei libere de piata, TAROM a dat startul unui nou program strategic. Competitia mondiala a reprezentat un real stimulent pentru TAROM, fapt ce a determinat alinierea serviciilor oferite de TAROM la nivelul standardelor internationale avand in vedere faptul ca unele din cele mai importante companii aeriene din lume operau deja zboruri spre Bucuresti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.