Cronica Teatrala

Trimis la data: 2013-04-06
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.04 / 10
Downloads: 0
Autor: dorry
Dimensiune: 15kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In sala plina e liniste,spectatorii sunt tintiti cu ochii plini de curiozitate spre scena,fara a fi opservate cele 2 ore. Anume aceasta atmosfera a dominat in timpul derularii spectacolului "Maimuta in baie" in teatrul Satiricus Ion Luca Caragiale,pe data de 16 martie 2013.
Autorul acestei opere este Irina Nechit,poeta,cunoscuta si ca jurnalist,cu ale sale articolo despre arta. Iar cu un an mai tirziu regizoru Sandu Grecu monteaza aceasta opera in scena. Actorii pe scena erau formidabili,de parca nu jucau dar traiau in viu aceasta drama. Erau mereu in pas cu timpul,respirau impreuna cu spectatorii.

Valentin Delinschi interpretindu-l pe maimutoiul Augustin,furat de catre Miron (Valeriu Turcanu) si adus in laboratorul doctorului Cosciuc (Sergiu Finiti) il transforma printr-o interventie chirurgicala,in om. Augustin insa pastreaza amintiri din viata lui anterioara de maimuta si chiar regreta ceea ce a perdut.

Munca doctorului este finantata de catre varul sau Artur (Ion Grosu) care vede in omul maimuta doar un venit,avind in plan sa-l vinda peste hotare. Insa e greu de numit aceasta drama comedie,deoarece are un sfirsit tragic,moartea lui Augustin.

Maimuta in baie e un spectacol ce nu te lasa indiferent,merita sa-i acordam atentia anume pentru ca privind-o iti dai multe intrebari,ce este defapt sensul vietii? Acest spectacol ne face sa fim mai iubitori de ceea ce avem,mai intelegatori,mai bun.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.