Cronicile Narniei de C.S.Lewis

Trimis la data: 2010-07-17
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.84 / 10
Downloads: 574
Autor: Stan Manole
Dimensiune: 10kb
Voturi: 46
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In volumul IV din Cronicile Narniei de C.S.Lewis este vorba despre Lucy,Edmund si varul lor Eustache incapatant si rau ca un catar. Acesti trei copiii pornesc in cea mai mare aventura a lor chiar din camera care infatisa un tablou cu o corabie in el. Copiii zoara in tablou unde pe acea corabie se intalnesc cu regele Caspian, Drian capitanul, si Pispirici un soricel. Cu totii erau nespus de bucurosii de reintalnire in afara de Eustache.
Caspian le povestise ca au plecat sa-i caute pe cei 7 lorzi disparuti de 7 ani. Asa ca plecasera in cautarea lor.
Mai intai Zori-de-zi ajunse la cele 3 insule parasite care apartineau Narniei. Acolo Caspian si copiii fusesera capturati cand plecasera pe tarm dar apoi il intasnise pe unul din lorzii pe Lordul Bern care, il facuse ducele Celor 3 insule.

Apoi dupa ceva vreme o furtuna iesita din comun distrusese o parte din corabie dar aceasta fusese reparata pe o insula parasita unde Eustache fugise pt. Putina odihna care oricum o primea, intr-o padure unde vazuse un dragon mort. Eustache se transforma in dragon in timpul somnului dupa ce isi puse o bratara pe mana. Caspian si prieteni si-au dat seama dar nu puteau face nimic pana intr-o noapte cand Aslan leul l-a facut din nou om. Echipajul descoperise ca si aici lordul Octesian balaurul mort, murise.

Echipajul mai scapase si de alte peripeti dupa care ajunse pe o alta isnula. Acolo au vazut o statuie intr-un lac dar nu era o statuie ci un om, dar fusese facut in aur dupa ce intrase in apa asa cum era sa faca unul din oameni lui Caspian. S-a constatat ca acela era lordul Restimar caci ii vazuse vesmintele langa apa.

Dupa inca putin navigat ajunse pe insula Tara Natarailor acolo s-au intalnit cu oameni invizibili care au fost readusi la normal de Lucy care plecase in camera unui vrajitor sa afle vraja. Acolo ea sa imprietenit cu vrajitorul impreuna cu echipajul. Dar acei oameni nici nu erau oameni erau pitici cu un picior, foarte prostuti asa ca au fost denumiti Labute de plus.

Deacolo echipa a plecat cu merinde si altele.
In fata corabiei aparu un nor negru prin care daca intrai nu mai vedeai nimic. Cu totii spuse Nu ,dar Pispirici ii convinse pe totii sa mearga, acolo in acel intuneric se auzise un glas era glasul unui om care cu greu fusese adus pe corabie din pricina lumini care era slaba si venea de la o torta. Acel om era lordul Rhoop care povestise ca traise si ca acolo toate visele deveneau reale dar nu in sensul bun asa ca era un chin pt el sa ramana acolo.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.