Culegere de jocuri de miscare

Trimis la data: 2006-03-24 Materia: Diverse Nivel: Liceu Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 9536
Autor: Pintea Nicolae Stefan Dimensiune: 39kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
"Culegere de jocuri de miscare"
Ştafete şi jocuri pentru învăţarea jocului de handbal. 1. Mingea călătoare (acomodarea cu mingea). a) Colectivul este dispus pe două rânduri faţă în faţă, cu interval de un braţ între jucători. Distanţa dintre cele două rânduri va fi de 3 m. La semnal, primul jucător va preda mingea jucătorului din dreapta sa. Mingea va fi transmisă în continuare spre dreapta din om în om până când ajunge la ultimul jucător. Jocul se poate opri aici şi câştigă echipa care termină prima de transmis mingea, sau poate continua, ultimul jucător după ce a primit mingea aleargă prin spatele formaţiei şi se aşează în poziţia de primul jucător din stânga. În acest caz jocul continuă pînă când un jucător greşeşte (scapă mingea) sau o echipă are avans de un tur faţă de ceilalţi.
"Culegere de jocuri de miscare"

"Culegere de jocuri de miscare"
b) Jocul se mai poate desfăşura folosind 2-3 mingi, jocul continuând până când un jucător nu mai poate prelua mingea din cauză că încă nu a reuşit să trnsmită mingea care o avea deja în mână. (o minge o ajunge pe cealaltă). Jucătorul respectiv este penalizat cu un punct. Câştigă jucătorii care au cele mai puţine penalizări.

"Culegere de jocuri de miscare"
c) Înainte de a da mingea, jucătorul trebuie să facă un dribling pe loc.
( E.Trofin şi S. Grigorovici )

"Culegere de jocuri de miscare"
2. Mingea prin tunel. (acomodarea cu mingea)
Colectivul este organizat pe două şiruri, cu interval de 3 m între ele, iar jucătorii la 1 m distanţă faţă de celălalt, stând cu piciorele depărtate. La semnal, primul jucători transmite mingea printre picioare la jucătorul din spatele lui, care o transmite în continuare până când mingea ajunge la ultimul jucător. Acesta aleargă în poziţia de primul jucător şi continuă jocul până când redevine ultimul. Echipa care termină prima câştigă jocul. (E.Trofin, S.Grigorovici)

"Culegere de jocuri de miscare"
3. Mingea peste cap. (acomodarea cu mingea)
Se execută din aceeaşi formaţie şi poziţie a jucătorilor. Mingea se transmite la jucătorul din spate pe deasupra capului, prin oferire şi primire cu ţinerea mingii prin apucat. Jucătorii nu au voie să privească înapoi în timpul transmiterii mingii. Cîştigă şirul care executat mai repede transmiterea mingii folosind toţi jucătorii. Acelaşi lucru se poate face transmiţând mingea pe lângă şold. Se poate folosi una sau mai multe mingi.(E.Trofin, S.Grigorovici)

"Culegere de jocuri de miscare"
4. Ştafete cu mingea rostogolită (acomodarea cu mingea)

a) Se împarte colectivul în 2-3-4 echipe dispuse în coloană câte unul la linia de start. La semnal primul jucător conduce mingea cu mâna dreaptă prin rostogolire de la jalonul 1 la jalonul 2, pe care-l ocoleşte şi conduce mingea înapoi cu mîna stângă. La jalonul 1 ia mingea în mână şi o plasează următorului jucător care continuă jocul. Câştigă echipa care termină prima.

b) Aceeaşi ştafetă, dar rostogolirea mingii se face printre jaloane.

5. Mingea la căpitan ( prinderea şi pasarea mingii )
Fiecare echipă îşi alege un căpitan. Restul echipei se va plasa în faţa căpitanului la o distanţă de 3-4 m, în linie cu o distanţă de 1 m între ei. Căpitanul va pasa şi va reprimi mingea de la fiecare pe rând. Echipa care termină prima toate pasele câştigă. (D.Papiţan)

6. Scapă de minge (prinderea şi pasarea mingii)
Colectivul formează un cerc cu distanţa de 2-3 m distanţă între elevi. La semnal elevii încep să paseze mingile (2-3 mingi) la colegii din partea stângă. Elevul la care o minge o ajunge pe cealaltă primeşte o pedeapsă simbolică sau iese din joc.

7. Suveică simplă (prinderea şi pasarea mingii)
Două grupe, în şir câte unul, faţă în faţă cu distanţă de 4 m intre ele. Primul jucător pasează la primul jucător de la cealaltă grupă şi aleargă la coada grupei opuse. Se poate juca cu 2 echipe cu 2 grupe fiecare sub formă de concurs. (M.Zapletal)

8. Mingea în ,,zig-zag’’ (prinderea şi pasarea mingii)
Se împarte colectivul în două grupe aşezate în linie faţă în faţă, la 3-4 m distanţă una de alta şi 1-1,5 m între elevi. Pasele încep de la stânga spre dreapta de la o grupă la alta, mingea trebuind să treacă pe la fiecare jucător în ordinea aşezării. Cine scapă mingea sau dă pasă greşită are 1 punct penalizare. Câştigă jucătorii cu cele mai puţine puncte penalizare. ( D.Papiţan )

9. Atenţie la minge ! (prinderea şi pasarea mingii)
Colectivul formează un cerc sau două, în funcţie de efectiv, cu diametreul de 5-6 m şi 1-1,5 m distanţă între elevi. Se poate folosi o minge sau mai multe. Jucătorul cu mingea poate pasa la care jucător doreşte. Jucătorii care primesc pasa trebuie să paseze rapid mai departe pentru a nu fi surprinşi cu încă o minge. Jucătorii care în momentul primirii pasei sunt surprinşi cu încă o minge în mână, cei care scapă mingea sau dau pasa greşit au 1 punct penalizare. Câştigă jucătorii cu cele mai puţine puncte penalizare.

10. Ştafete folosind driblingul (conducerea mingii – dribling)

a) Jucătorii dispuşi pe 2-3-4 şiruri, în funcţie de efectivul clasei, faţă în faţă, la distanţă 20-30 m. Jucătorii din faţă pleacă în dribling spre şirurile din partea opusă, iar de la jalon pasează mingea primilor jucători de la şirurile din partea opusă, care continuă jocul. Jocul continuă până când fiecare jucător a condus mingea. Câştigă echipa care execută mai repede şi mai corect. (E.Trofin, S.Grigorovici)

b) Jucătorii se dispun la capătul terenului de tenis, în dreptul culoarului de dublu. La semnal, primii jucători conduc mingea cu mâna dreaptă pe linia A, iar la întoarcere cu mâna stângă pe linia B, predând-o următorului jucător. Câştigă echipa care termină prima şi execută corect.

c) Jocul se desfăşoară la fel, dar conducerea mingiim se face printre jaloane, fără a mai ţine cont de linii.

11. Lupta pentru ţinerea mingii. ( prindere, pasare, dribling, marcaj, demarcaj) Se împarte clasa în două echipe, care se împrăştie pe tot terenul. Una dintre echipe începe să paseze mingea, iar cealaltă încearcă să recupereze mingea. Cei care pasează au voie să facă trei paşi cu mingea, trei driblinguri sau pasează de pe loc. Câştigă echipa care reuşeşte cele mai multe pase fără a pierde mingea.

12. Vânătoarea. (prinderea, pasarea, aruncare)
Se aleg trei vânători, restul colectivului împrăştiindu-se pe tot terenul. Cei trei trebuie să lovească cu mingea cât mai mulţi jucători. Ei au voie să paseze şi să facă max. trei paşi cu mingea. Jucătorii atinşi de minge ies din joc. Sepot folosi şi două mingi.

13. Apără cetatea. (aruncare)
Jucătorii încearcă să lovească cu mingea obiectele de pe bancă, iar apărătorul încearcă să le apere folosind orice parte a corpului. Câştigă echipa care doboară cele mai multe obiecte. (E. Trofin, S.Grigorovici)


14. Leapşa ( conducerea mingii )
Fiecare jucător are o minge de handbal. Se joacă leapşa ca şi la jocurile de alergare, dar deplasarea se face numai în dribling.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.