Cultura alternativa

Trimis la data: 2013-12-18
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.35 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinas
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cultura alternativa este cultura ce este opusa culturii dominante intr-o societate. Ea nu are ca scop sa concureze cu cultura traditionala. Scopul activitatilor sale este de a prezenta opinii neobisnuite fata de muzica, arta, medicina si alte domenii ale vietii. Reprezentantii acestui tip de cultura prefera sa fie izolati de comunitate, le este mai usor sa lucreze intre cei care-i sustin, fara a interveni in viata culturala a restului societatii.

Referate similare:

Pentru societate, deseori, un tinar cu o cultura alternativa este iesit din comun. El deseori este neglijat de cei din jur si prinde priviri straine si reci cind este vazut. Eu, personal, consider ca cultura alternativa este o sansa minunata de a-ti manifesta individualitatea, felul tau de a fi. Nu e nevoie sa fii ca toti, e nevoie sa te simti in pielea ta. Tinarul contemporan cu o cultura deosebita gindeste alternativ, el are alte etaloane spirituale, cugeta altfel asupra vietii si menirii ei.

Societatea obisnuita este deseori oarba, ea nu doreste sa fie comparata, ea nu doreste sa existe oameni mai deosebiti ca cei ce fac parte din ea. Cultura alternativa este o rebeliune pentru societate, de aceea ea se staruie s-o inabuse. Acest tinar, ce face parte din cultura aleasa, este nu altceva decit un om ales, ce are menirea de a se opune stereotipurilor. Aspectul fizic al lui este la fel unul deosebit, prin acest aspect el se opune modei, se opune rezistentei unei impuneri sociale.

El este diferit de la o persoana la alta, caci fiecare se manifesta cum doreste. Felul de a fi, de a-si exprima gindurile, este totusi mult mai important decit aspectul fizic, decit niste haine ce sunt doar niste lucruri materiale. Spiritul deosebit, demn si ferm, pentru aceasta trebuie respectat omul. Pentru ceea ca poate sa se opuna unui grup de oameni, ce nu sunt corecti, pentru ceea ca merge pina la urma si nu se lasa invins. Avantajul culturii alternative este libertatea exprimarii, libertatea cuvintului, libertatea de a te arata asa cum esti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.