Cultura civica

Trimis la data: 2014-08-18
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 46
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_S
Dimensiune: 58kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
pozitiv sau negativ; imaginea de sine; atitudinile; sentimentele; randamentul intelectual sau profesional
4. un grup de persoane; pe baza legaturilor de sange, prin casatorie sau prin adoptie;
5. unitatea de teritoriu, limba comuna, constiinta nationala, credinte si datini comune, populatia, independenta.
6. Marele Zid Chinezesc; piramidele egiptene; Capela Sixtina; turnul Effel; statuia Libertatii; manastirile din Moldova; Tabloul Monalisa; Palatal de la Versailles; calculatorul; televizorul; telefonul; penicilina;
Verificarea prezentei, curateniei clasei, a atitudinii elevilor.
Prezentarea titlului lectiei: "Persoana umana. Demnitatea si unicitatea persoanei" si comunicarea obiectivelor operationale.- noteaza absentele;
- comunica elevilor subiectul lectiei si obiectivele operationale;
- starneste curiozitatea, trezeste interesul si dorinta de a aborda aceasta problematica;Reactualizarea unor notiuni precum: cultura civica in Romania, cultura civica in lume, scopul educatiei civice, relatia intre cultura civica si propaganda politica.

- solicita elevilor trecerea in revista a subiectelor abordate pana in acel moment cu privire la cultura civica in Romania, cultura civica in lume, scopul educatiei civice, relatia intre cultura civica si propaganda politica.;Fiecare persoana este unica. Nu exista doi oameni identici. Chiar si gemenii univitelini (care provin din acelasi ou) au coduri genetice diferite.Cuvantul persoana in general se refera la individul uman asa cum este el vazut de alte persoane cu care se afla in relatie.

Se face distinctie intre persoana civila (un individ, persoana fizica) si persoana juridica (o asocitie, o organizatie, s.a.). Termenul A© persoana A>> provine din limba latina unde A© persona A>> desemna purtatorul de masti in cadrul serbarilor religioase din Roma antica.Personalitatea este o individualitate puternica, o persoana cu merite si calitati deosebite.

Exercitiu: Se realizeaza un brainstorming prin care se solicita elevilor sa gaseasca cat mai multe exemple de aspecte legate de identitatea persoanei mentionate in Registrul Starii Civile.
Concluzii: Starea Civila inregistreaza nasterea, sexul, numele si prenumele, legaturile de familie, casatoria, divortul, decesul.
Exercitiu: Se realizeaza un brainstorming prin care se solicita elevilor sa gaseasca cat mai multe exemple de acte prin care o persoana isi poate dovedi identitatea.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.