Cum isi pregateau cuvantarile oratorii celebri

Trimis la data: 2010-02-23
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.57 / 10
Downloads: 15
Autor: Catalina Miclea
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Cand nu exista ordine in ganduriel cuiva , cuca t acestea sant mai muneroase, cu atat e mai mare confuzia."Nu omiteti niciodata sa revedeti datele inainte de a construi un discurs chiar si atunci cand aveti impresia ca ati facut toate modificarile si cizelarile necesare ott mai ramane cate ceva.
Dupa ce va fixati cla r in minte ideile, repetati descursul de la cap la coada. Repetati l in gand cand va uitati cumfierbe apa in ceainic, cand vaplimbati pe srada, cand asteptati liftul. Stati singur intr o ca mera si rostiti l cu glas tare gesticuland.

"Arta razoboiuluii este o stiingta inc are nu poti reusi nicodata daca nu ai calculat atent si nu ai gandit toul temeinic. Un discurs este o calatorie cu un anumit scop, drept care trebuie sa existe o ruta. Cel care icnepe de nicaieri, de boicei tot acolo ajunge.
Vorbitorul treubie sa se opreasca atent asupra unui punct fara sa revina la el.

Raposatul Dr. Conwell isi structura discursurile dupa urmmatorul plan:
A) Enuntarea datelor.
B) Comentarea acestora.
C) Discutarea lor in amanunt.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.