Cum rezolvam conflictele?

Trimis la data: 2014-03-05
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Tiberiu_S
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Se stie ca FAMILIA reprezinta una din cele mai vechi forme de comunitate umana, ce asigura mentinerea continuitatii biologice, culturale a societatii, satisfacerea nevoilor personale, asigurand sentimentul sigurantei , mentinerii si dezvoltarii personalitatii.
Activitatea cu parintii,ca parteneri, pentru a asigura dezvoltarea copilului in programul educativ din gradinita, poate deveni un start bun pentru a crea parintilor respect de sine, incredere in competentele lor, facandu-i mai buni.
Activitatea cu parintii,ca parteneri, pentru a asigura dezvoltarea copilului in programul educativ din gradinita, poate deveni un start bun pentru a crea parintilor respect de sine, incredere in competentele lor, facandu-i mai buni.
In mod firesc, pentru fiecare parinte copilul sau este un ,,bulgare de aur". El il vede frumos, bun, destept, pentru ca l-a urmarit cum a crescut, cunoaste detalii referitoare la perioadele copilariei mici si stie cate momente dificile a trecut impreuna cu acesta.

Scoala este una din treaptele sistemului de invatamant, de aceea implicarea parintilor in programul educativ inca de la inceput este importanta, caci doar asa isi vor forma deprinderi de parteneriat cu scoala si implicit cu invatatoarea.
Parteneriatul scoala-familie se refera la construirea unor relatii pozitive intre familie si scoala, la o unificare a sistemului de valori care poate avea un efect benefic asupra copiilor atunci cand acestia vad invatatoarea sfatuindu-se cu parintii.
CE FEL DE INFORMATII NECESITA PARINTII ?

Toti parintii au nevoie de informatii de baza referitoare la copiii lor.Ei trebuie informati despre scopul de baza al programului educativ la care participa copiii lor si trebuie implicati in luarea deciziilor. Parintii trebuie sa fie la curent cu progresele copilului lor, dar si cu perceptia pe care o are scoala despre calitatile si problemele copilului. Invatatoarea va sugera acestora modul in care isi pot ajuta copiii acasa, caci sunt parinti care ofera copiilor sprijin suplimentar in invatare .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.