Cum sa inchei un discurs

Trimis la data: 2010-08-04
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 52
Autor: Mihaela Lutescu
Dimensiune: 12kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sunteti interesati sa aflati cand va iesi cel ami usor la iveala lipsa d eexperienta, de pregatire, de adatpare sau de abilitate a celui care rosteste un discurs? In introducere si in incheiere. Introducerea si finalul sant lucrurile cele mai complicate in aproape orice activitate pe care incercam sa o stapanim.Care este greseala cea mai des intalnita? Sa discutam cateva dintre ele si sa cautam un remediu. Mai intai, ar fi cei care termina asa: "Cam asta este tot ce am avut sa va spun despre acest subiect, asa incat am sa ma opresc." . Aceasta nu este o incheiere. Aceasta este o greseala.
Incepatorul , daca le va calca pe urme (profesionistilor) nu va regreta. El trebuie sa stie foarte precis cum isi va incheia discursul. Unii vorbitori nici nu mai ajung la final. Pe la jumatatea drumului incep sa traga din greu, ca un motor care a ramas fara benzina.Multi incepatori se opresc brusc. Incheierea este lipsita de coerenta. Deci ratata. Efectul este extrem de neplacut si tradeaza amatorismul.

La sfarsit...
Rezumati va punctele de vedere.
Indemnul la fapte.
Un compliment sincer, succint.
O incheiere cu umor. "Intotdeauna lasati I razand cand va luati la revedere."
Incheiati cu cateva versuri.

Dintre toate variantele de incheiere, nici una nu e mai potrivita decat umorul sau poezia.Daca veti gasi versul cel mai potrivit pnetru incheiere, e ideal sa l folosiiti. Veti obtine savoarea mult dorita. El va da demnitate spuselor. Ii va conferi personalitate si frumusete.
"Cu cat predau mai mult oratoria, cu atat imi dau mai bine seaam ca este imposibil sa dai niste regului generale care sa se potriveasca in orice ocazii. Acestea depind de subiect, de moment, de loc si de persoana.

Forta unui citat din BiblieDaca puteti cita din Biblie pentru a va sustine duiscursukl, in seamna ca aveti nororc. Un citat biblic are adesea un efect profund. Sau aproape: Daca vom insista numai asupra a ceea ce avem nevoie, probabil ca nu vom fi satisfacuti niciodata. Daca dam dovada de egoism, ne vom alegenumai cu ura, nu si cu bani. Daca vom fi generosi, dorintele noastre vor putea fi toate satisfacute si binele pe care il vom face altora va insemna pentru noi din punct de vedere material mai mult decat orice altceva.. "Caci cel ce si va salva viata o va pierde, iar cel ce si va pierde viata pentru a o salva pe a mea si Evanghelia va fi cel mantuit."

Vanati, cautati , exersati pana ce obtineti o introducere si o incheiere potrivite. Dupa aceea, concepeti discursul . Vorbitorul care nu stie sa si adapteze discursul acestei eporci a vitezei va fi intotdeauna prost primit, uneori chiar antipatizat pe fata.
Opriti va atunci cand publicul este inca nerabdator sa continuati. Fiti concisi. Fiti concisi!1) Incheierea este categoric cel mai important element strategic al unui discurs. Ceea ce se spune in incheiere este retinut pe o perioada mai lunga.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.