Cum sa vorbim in public

Trimis la data: 2010-04-24
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.19 / 10
Downloads: 89
Autor: Minea ANdra
Dimensiune: 12kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nu-i asa ca emotiile dinaintea unui examen, a unui interviu sau a unei intalniri imporntante se transforma de ce le mai multe ori in teama?
Cum sa vorbim in public este un manual despre discursul de orce fel - incepand de la cele cateva propozitii ce trebuie rostite cu o anumita ocazie de familie, de exemplu, pana la conferintele in fata unui poblic numeros.Autorul va pune la discpozitie metode, tehnici practice si sugestii care, odata insusite, va vor ajuta ca a tunci cand intalniti diverse persoane sau grupuri de oamnei sa va adresati in mod eficient acestora.
Puterea de afirmare a personalitatii inclusiv prin ceea ce spuneti este sesentiala pentru reusita dumneavoastra. Asa cum autorul demonstreaza in fiecare pagina, tehnicile prin care puteti stapani un public va pot ajuta in imprejurarile de orce fel ale existentei.Urmati sfaturile si faceti din vorbele pe care le rostiti unul dintre atuurile dumneavoastra.

Nemuritorul Cicero spunea acum doua mii de ani ca orice discurs public cu dadevarat reusit trebuie sa se caractereizeze print ro doza de emotie. Pentru a profita la maximum d epe urma eforturilor voastre, pentru a deveni buni vorbitori in public, si asta repede, trebuie sa respectati patru conditii:Prima conditie: Sa incepeti cu o dorinta puternica si indarjita.

Daca dorinta nu este suficient de puternica, realizariel vor fi slabe si neansemnate. Dar, daca va urmati scopul cu perseverenta si cu energia unui buldog care alearga o pisica. Nimic nu va vsta in cale.Nu exista alta modalitate care sa ajute pe cineva atat de rapid in cariera ca asigurarea unui renume de bun vorbitor.Autorul a calatorit foarte mult ; a trait experiente; putine intre acestea pot insa concura pcu palcerea de a asta in fata unor oameni incercand sa I convinga sa gandeasca la fel ca el.

Acest lucru iti aud un sentiment de putere absoluta. Iti maguleste orgoliul reusitei personale. Te face sa te simti mai presus de ce ilalati. Este o adevarata magie si o emotie de neuitat.In orice efor t multi se dovedeasc a fi slabi de inger si se dau batuti; de aceea trebuie tot timpul sa va ganditi la ce inseamna petnru voi obtinerea acestei abilitati, pana ce veti ajunge sa simtiti o doprinta puternica de a o deprinsde. Trebuie sa porniti la drum cu entuziasm pentru a jajunge la capat triumfatori.

A doua conditie: Sa stiti exact despre ce vreti sa vorbiti.
Daca persoana care vorbeste nu s a gandit atent si nu si a facut un plan al discursului pentru a sti exact ce va spune, atunci nu se va simti prea in largul sau in fata publicurlui. Ca sa scapi de sentimentul de jena e bine sa gasesti ceva de facut cu mainile - sa arati ceva, sa scrii un cuant pe tabla, sa indici un loc pe harta, sa muti o masa, sa deschizi un geam, sa muli dintr o parte in alta niste carti si niste hartii - orice gest cu un anumit scop banal te va face sa te simti in largul tau in fata lumii.Folositi aceasta metoda, insa numai la cinceput. Copilul nu se ami tine de mese odata ce a invatat sa umble.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.