Cuplarea in paralel a transformatoarelor

Trimis la data: 2015-02-10 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Rafael_S Dimensiune: 175kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In cazul cuplarii a doua sau mai multor transformatoare in paralel bornele omoloage primare se leaga la bare comune si sunt alimentate cu aceeasi tensiune Ux si analog, bornele secundare la barele de tensiune U2 de alimentare a receptorului. Necesitatea cuplarii in paralel a fost determinata de urmatorii factori:
-in anumite situatii puterea instalata a statiei de transformare depaseste puterea transformatoarelor construite;
-din necesitatea de a asigura continuitatea alimentarii cu energie a consumatorilor importanti;
-posibilitatea de a efectua revizii si reparatii la transformatoare;

La cuplarea in paralel a transformatoarelor se urmareste evitarea curentilor de circulatie intre transformatoare si o functionarea optima in sarcina. La functionarea optima repartitia sarcinii pe transformatoare se face proportional cu puterile lor nominale iar curentii din secundarele transformatoarelor se insumeze aritmetic nu fazorial. Pierderile ce se produc in acest caz in transformatoare, sunt minime iar puterea secundara maxima; se poate transmite receptorului o putere cat suma puterilor nominale ale transformatoarelor cuplate. in cazul absentei sarcinii secundare, trebuie ca si curentii secundari ai transformatoarelor sa fie nuli.

In conditii determinate se pot insa stabili curenti de circulatie intre infasurarile legate in paralel asa cum este indicat in fig.1.45, b. Prezenta curentilor de circulatie face ca in sarcina unele transformatoare sa apara supraincarcate, altele subincarcate.
Puterea secundara maxima ce se poate obtine prin intermediul ansamblului transformatoarelor, este limitata in acest caz la o valoare pentru care nu este depasita sarcina admisibila pe transformatorul cel mai incarcat.

Se considera pentru simplificare doua transformatoare I si II, cu K1 < KII si de puteri nominale P1N < P2N, conectate la bare comune de tensiune U1. Se considera egale tensiunile nominale de scurtcircuit si de asemenea si componentele lor active si reactive ( , ) adica triunghiurile nominale de scurtcircuit sunt suprapuse.
La functionarea in gol, independenta, a fiecarui transformator, tensiunile secundare U20I,U20n sunt diferite. La functionarea in paralel, infasurarile secundare se conecteaza pe bare comune astfel incat la borne se stabileste o tensiune comuna U2; fie I curentul total de sarcina raportat la primar. Ecuatiile prin intermediul carora se determina

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.