Curentul literar

Trimis la data: 2013-08-14
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 6.62 / 10
Downloads: 10
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 13kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
-grupare larga de scriitori si opere care in afara unor inerte deosebiri se inrudesc prin numeroase preferinte commune de ordin ideologic si artistic.Curentul literar este un fenomen istoric: se naste in anumite inprejurari, are o evolutie proprie in timp si spatiu, conoaste o perioada de maxima inflorire si apoi dispare treptat cand problematica din care s-a nascut si-a epuizat semnificatiile iar viata impune structuri artistice de alt tip.
Aspectul cel mai important in existenta unui curent literar il constituie doctrina pe care o impune noua conceptie cu privire la literatura.

Principiile estetice ale unui curent literar se regasesc dintr-un manifest literar, adica intr-un text de dimensiuni reduse in care se afirma o noua conceptie cu privire la literatura; manifestul literar este conceput de regula sub o forma polemica deoarece noua orientare literara se opune orientarii anterioare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.