Curs de consiliere si formare a familiilor

Trimis la data: 2013-12-05
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 19
Nota: 7.62 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 37kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Proiectul "O SANSA PENTRU TOATE FAMILIILE", doreste ca prin puterile unite ale autoritatilor locale si prin implicarea societatii civile sa se vina in ajutorul familiilor sprijinite prin Serviciului Social al Primariei Sagna (beneficiari ai venitului minim garantat) in vederea depasirii situatiilor de criza si a starii de pauperizare. In anul 2008, in Comuna Sagna sunt un numar de ...... familii, dintre care aproximativ 100 sunt in evidenta Serviciului Social si sunt beneficiari ai venitului minim garantat.
Ca urmare, prin proiect se doreste ca 30 de familii sa fie selectate ca beneficiari ai proiectului si prin consiliere si informare sa reuseasca sa depaseasca perioada de criza existenta, sa-si reconstruiasca increderea de sine, sa redescopere valoarea fiecarui membru din familie, dar si valoarea societatii din care fac parte. Beneficiarii proiectului vor fi familii recomandate de Serviciul Social al primariei Sagna cu sanse de reintegrare in societate, selectate pe criterii stabilite prin proiect.

Pe tot parcursul proiectului se vor desfasura sedinte de consiliere, de informare, de formare si educare ce vor urmari Lunar vor fi cate doua sedinte in care vor fi implicate doua echipe de lucru formatre din asistenti sociali, psihologi, vor fi invitati specialisti, persoane avizate care Parte din aceste familii pot fi consiliate si ajutate sa reconstruiasca relatia din interiorul familiei, sa-si recapete increderea in propriile puteri, sa-si redescopere valorile morale, aptitudinile, sa descopere care sunt factorii care stopeaza cresterea nivelului de trai si cum pot depasi

sprijine si educarea familiilor prin organizarea de intalniri pentru indentificarea si gasirea de resurse proprii necesare rezolvarii problemelor dificile actuale si viitoare. Durata de desfasurare va fi de 12 luni. Beneficiarii proiectului vor fi 30 de familii selectate pe baza criteriilor stabilite prin proiect. O comunitate dezvoltata implica responsabilitatea oamenilor pentru binele comun, capacitatea lor de a identifica problemele si de a fi cooperanti in solutionarea lor. Asigurarea si respectarea drepturilor omului, a familiei, a copilului, reducerea numarului de copii predispusi la abandon scolar, reprezinta o problema de interes social si constituie o prioriotate nationala.

Eforturile sustinute intreprinse atat la nivel central cit si la nivel local de societatea noastra, macinata in ultimii ani de turbulente si incertitudini, este pe cale de a constientiza ca viitorul ei este modelat nu doar de actorii politici si agentii economici, ci si de cetatenii insisi. Abandonand treptat nostalgiile pentru un trecut al hotararilor luate la nivel central si al pasivitatii sociale, cetatenii se solidarizeaza in efortul de a-i conferi localitatii din care fac parte statutul de comunitate dezvoltata, a o face durabila, proactiva si creativa pentru toti si pentru fiecare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.