Cursuri de consiliere

Trimis la data: 2010-08-04
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.00 / 10
Downloads: 200
Autor: Lupu Adriana
Dimensiune: 19kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dincolo de aceste aspecte, trebuie spus ca insasi consilierea propriu-zisa poarta amprenta inutilitatii, deoarece cursurile respective vor consta doar in distribuirea unor brosuri prin care viitorii miri vor fi informati despre Legea privind combaterea violentei in familie, despre care autoritatile sustin ca acestia nu au habar. Cursurile vor fi sustinute (a se citi brosurile vor fi lecturate) de catre asistenti sociali, medici sau psihologi, alegerea "profesorilor" urmand a fi stabilita intr-un viitor apropiat. Astfel, barbatii vor fi invatati ca nu este moral si legal sa-si bata nevestele sau sa abuzeze de copii, potentialilor agresori aducandu-li-se la cunostinta si pedepsele prevazute de lege pentru aceste fapte.
Aceasta tehnica este creata pentru ca dvs., ca partenerii de cuplu, sa faceti fata mai bine stresului zilnic si pentru a reusi sa cooperati in sarcinile vietii - Munca, Prietenia, Relatia de iubire, Spiritualitatea. Un contract este negociat inca de la prima sedinta. Contractul stabileste modus operandi prin care fiecare partener invata noi metode de relationare in cuplu. Daca metoda dovedeste succes in imediata apropiere a consilierii (3-5 sedinte), sunteti sfatuiti sa continuati individual (fara consilier). Dragostea si intimitatea este o sarcina pentru doi. Pentru a avea succes este nevoie de maxima cooperare, egalitate, respect si grija fata de celalalt.

Cand folosim termenul de cuplu ne gandim nu numai la cupluri casatorite ci si la relatiile de prietenie. Cei doi care formeaza un cuplu, vin impreuna cu doua perceptii diferite despre Sine, Ceilalti si Viata si cu doua seturi diferite de logica privata. Acest tehnica de lucru va ajuta la clarificarea modului in care facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Metoda va include activitati de imbogatire si sarcini pentru acasa.

Scopul consilierii maritale este acela de a ajuta cuplul sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru:
- mentinerea unei casnicii/relatii sanatoase prin imbunatatirea abilitatilor de comunicare,
- imbunatatirea abilitatilor de ascultare si de intelegere a mesajului,
- dezvoltarea curajului pentru a face schimbari;
- ajutam cuplul sa depisteze care sunt schimbarile utile;
- recladirea relatiei intime;
- dezvoltarea unui program care sa ajute la rezolvarea conflictelor
- rezolutia privind conflictul;
- dezvoltarea abilitatilor de auto-ajutorare cu scopul de a cladi si mentine o relatie bazata pe respect mutual si egalitate.

Probleme ale cuplului
- infidelitatea;
- discrepante in ceea ce priveste dorinta sexuala (fantezii, moralitate);
- boala;
- efecte ale medicamentelor;
- trauma sexuala;
- abuz de droguri;
- homosexualitate;
- compulsivitate;
- idei distorsionate;
- lipsa relatiilor sexuale
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.