Ca urmare a intrarii in vigoare de la 3 septembrie 2023 a legii nr. 199/2023 privind invatamantul superior, lucrarile stiintifice, referatele, proiectele, lucrarile de absolvire, de licenta, de diploma, de disertatie sau de doctorat nu mai pot fi gazduite pe site pentru a fi comercializate. Rugam pe aceasta cale sa va consumati creditele pe care le mai aveti in contul de utilizator inainte de data de 3 septembrie 2023. Incepand cu data de 3 septembrie 2023 aceste materiale de studiu vor fi eliminate din site. Utilizatorii isi pot retrage sumele castigate pana la data de 2 septembrie 2023 folosind optiunea din cont "TRIMITE-MI BANII".

Cutremure

Trimis la data: 2005-10-31
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.58 / 10
Downloads: 4197
Autor: Silvia
Dimensiune: 4kb
Voturi: 361
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cutremure - Pentru o mare parte din supravieţuitorii unui cutremur puternic, amintirea cea mai teribilă nu o prezintă dansul clădirilor şi ondulaţiile suprafeţei pământului.Zgomotul produs de cutremure se aude în general mai bine în zone muntoase.Cutremure
Cutremure - Din cele mai vechi timpuri au fost consemnate relatări cu privire la unele fenomene luminoase observate în timpul cutremurelor puternice.Martori oculari pretind că au văzut sfere de foc, mănunchiuri de raze, dungi sau coloane luminoase.

Cutremure - Desigur este greu de stabilit dacă fenomenele observate sunt veritabile lumini ale cutremurelor, efecte secundare ale şocului seismic sau pur şi simplu rodul imaginaţiei oamenilor.

Cutremure: - La 28 iulie 1976 s-a produs un violent cutremur de pământ în China.Primul şoc major s-a produs la 3:43 când aproape întreaga populaţie dormea.Al doilea a avut loc în aceeaşi zi ceva mai târziu.Epicentrul cutremurului care a avut magnitudinea de 7,8 a fost la Tangshan un oraş din nord-estul Chinei foarte populat.Au murit între 650 000-800 000 oameni.

Dintre cutremurele mai recente menţionăm cutremurul de la Michoacan (Mexic) din 19 septembrie 1985 şi cutremurul din Armenia de la 7 decembrie 1988. Cutremurul din Michoacan avut magnitudinea de 8,1.S-au înregistrat peste 10 000 de morţi şi cel puţin 100 000 au rămas fără locuinţe.

Cutremurul din Armenia a avut magnitudinea de 7 şi s-a produs în regiunea de graniţă URSS şi Turcia.S-au înregistrat 25 000 morţi şi 13000 de răniţi.Cutremurul a fost simţit în diferite localităţi din Turcia precum şi la Tabriz în Iran.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.