Cuvantul celui viu

Trimis la data: 2005-03-16
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 14
Nota: 7.20 / 10
Downloads: 888
Autor: Daniel Corina
Dimensiune: 21kb
Voturi: 103
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ce este dar Cuvântul lui IEHOVA? Este „Biblia”, vei răspunde tu, în mod potrivit. Ce este Biblia? Este colecţia cărţilor care formează descoperirile inspirate şi scrise a lui Dumnezeu. Ea este un minunat material de argumentaţie pe terenul credinţei.
Cuvantul celui viu - Numai faptul posedării Bibliei fie în manuscris sau scris de tipar, din diferite motive, procură posesorului o anumită mulţumire. Dar toată importanţa a Cuvântului lui Dumnezeu, stă oare în aceea, ca confesiunile religioase care se contrazic unele pe altele, să citeze din conţinutul ei declaraţii miezoase şi expresii oarecare? Nu, mulţumire Celui ce adus-o în existenţă, căci se află în ea cu mult mai mult decât atât.Cuvantul celui viu

2. Ce anume îndeamnă pe oameni la fapte?
2. De când trăiesc oamenii pe pământ, mintea lor a fost asediată încontinuu pentru ca să fie cucerită. Acum, mai mult ca în oricare epocă, a pornit un potop de propagandă pentru asedierea inimii şi minţii oamenilor, cu scopul menit ca să determine modul de procedură al lor. Ce îndeamnă pe oameni la aceasta? Ideile! În minţile lor sunt idei şi acestea îi conduc pe o cale sau pe cealaltă. Oamenii nu sunt maşini automate şi nici nu lucrează după instinctul lor.

Omul are minte şi inimă care sunt locuinţa priceperii şi a motivelor. În acestea se pot planta idei, şi scopul propagandei lumii vechi este, ca să cucerească mintea fiecărui om şi să-i înşire pe toţi în linia de bătaie, care se îndreaptă împotriva lui IEHOVA Dumnezeu şi a stăpânirii Sale, guvernată prin Christos Isus (Proverbele 23:8).

3. Ce putem spune despre cuvântul Diavolului?
3. Izvorul demonic al învăţăturilor necurate, este Balaurul, Diavolul. Prin organizaţia sa animalică, exercită influenţă asupra minţii şi inimii egoiste a stăpânitorilor şi conducătorilor poporului, a proorocilor mincinoşi şi prin ei, asupra minţii oamenilor din lume. În Apocalipsa stă scris în mod profetic lucrul acesta: „Apoi am văzut ieşind din gura balaurului, din gura fiarei şi din gura proorocului mincinos, trei declaraţii inspirate, necurate, care semănau cu nişte broaşte.

Acestea sunt într-adevăr declaraţii inspirate de demoni, care fac semne şi care se duc la împăraţii întregului pământ locuit, ca să-i strângă laolaltă pentru războiul Zilei Celei Mari a Dumnezeului Cel Atotputernic” (Apocalipsa 16:13,14 L.N.). Această declaraţie sau cuvânt al balaurului, în numeroasele şi feluritele sale forme, apelează la egoism, la aceea ce în aparenţă arată a servi intereselor egoiste ale oamenilor, îndemnându-i să aşeze aceste lucruri mai presus decât principiile adevărului, dispreţuindu-le (Ioan 3:20).

4. Descrie şi dă o imagine clară despre raportul dintre cuvinte şi idei.
4. În această întreagă luptă, purtată pentru mintea omenească, este evident că, cuvintele sunt principalele mijloace prin care se transmit ideile. Cuvintele sunt semnele imaginilor şi impresiilor mintale. Ele servesc ca să transmită idei la o creatură înzestrată cu pricepere de la o altă creatură inteligentă. Importanţa semnificaţiei cuvintelor stă în legătura lor cu ideile pe care le primesc şi înţeleg toţi aceia la care se referă.

Cuvintele în sine sunt sunete fără rost sau simboluri scrise, fără semnificaţie. Aceasta reiese clar din faptul că, deşi un cuvânt are o însemnătate în ceea ce priveşte pe cineva, care cunoaşte o limbă oarecare, căreia îi aparţine acest cuvânt, pentru cineva căruia îi este străină această limbă, cuvântul respectiv nu are nici o însemnătate. Chiar şi în limba noastră maternă, vom întreba de multe ori despre înţelesul unui cuvânt, care este nou pentru noi, indiferent pe ce treaptă culturală ne aflăm.

Explicaţia ni se va da întâmplător, cu multe alte cuvinte, cu a căror însemnătate suntem în clar şi astfel ajungem la cunoştinţa înţelesului noului cuvânt. Prin aceasta voim să arătăm că cuvintele mijlocesc pentru transmiterea ideilor, iar ideile la rândul lor, îndeamnă pe oameni la fapte.

5. În ce constă puterea cuvintelor şi a ideilor?
5. Puterea cuvintelor constă în aceea că ele demonstrează, iar puterea ideilor în aceea că ele provoacă mintea şi determină purtarea oamenilor. În măsura aceea în care multe milioane de cărţi au fost scrise de către oameni, mijlocesc sau nu ele lumina corespunzătoare adevărului, care zideşte priceperea, fiind spre binecuvântare sau ocară şi aceasta deoarece scrierile fiind atât de puternice, influenţează gândurile şi faptele oamenilor,.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.