DOMNUL GOE-REFERAT GENERALA

Trimis la data: 2014-02-07
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: cojocariu_cristina.22
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Domnul Goe este o schita scrisa de marele Ion Luca Caragiale. Actiunea incepe in o gara cand treo doamne mam`mare mamita si tanti mita imreuna cu domnul Goe , pleaca spre Bucuresti pentru ca micul Goe sa nu mai ramana coregent.
Goe este un copil rasfatat lenes , care nu ii place invatatuira si needucat. Este obisnuit sa primesca totul necondotionat . De aceea cand intazie trenul gevine agitat si tipa . Cand vine trenul si cele trei doamne impreuna cu micultul se urca in tren , doar mamita mam`mare si tanti mita intra in comartament doar Goe ramane pe coridor . Netinand cont de sfatul unui tanar , scoate capul pe geam, moment in care ii cade bereteta in care se afla biletul de ten .

Cand vine contolul cele trei diamne inceatca sa se scuze , dar fara success , fiind nevoite sa platesca biletul si o amenda . Duoa plecarea contrororului , mamita il zgaltaie il zgaltaie pe domnul Goe care se loveste la nasuc. Acesta incepe sa planga . Mamare ii scoate o bereta si mamita ii dao bucata de ,,cicalata`` . Fericit ca a primit aceasta recomensa iese pe coridir,, sub privirea admirativa ale cucoanelor``.

Dupa un timp cele trei doamne se panichiaza ca nu ler mai vine odorul. Mam`mare le linisteste si le spune ca se duce ea dupa el. Il caita prin tot trenul si il aude in toaleta . Mamita si tanti mita alera si ele pana la mam`mare .Donul Goe tipa din toaeta ca a ramas blocat . Cele trei cucoane se panichiaza si choama contrororul sa le deschioda . Vazut liber Goes are in bratele bunicii , si cele doua doamne il imratiseaza .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.