Daca dragoste nu e, nimic nu e

Trimis la data: 2014-03-23
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: dianamanjeru
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aceste cuvinte ale apostolului Pavel din Epistola catre Corintieni 13:4 le avem mai des pe buze si in gand de cand au fost folosite de Marin Preda in romanul "Cel mai iubit dintre pamanteni", caci dragostea este parte nerupta din fiinta noastra.

Referate similare:

Nu-mi pot imagina cum ar arata fiinta omeneasca daca i-ar lipsi acest sentiment - dragostea - cu multiple ei forme de manifestare si cu mai multe sinonime: iubire, amor si mai vechiul liubov. Dragostea poate fi si pentru o persoana de sex opus, dar si fata de aproapele tau, parinti, frati, prieteni. Omul religios iubeste pe Dumnezeu. Iubim si tara, locul nasterii, zona geografica de unde venim. Osenii sunt mandri de Oasul lor, oltenii sunt tantosi ca fac parte din Oltenia, banateanul crede ca e "fruncea".

Tot dragoste este si cea pentru o idee, invatatura, arta, stiinta, iubim si natura si elementele ei, vii sau neinsufletite. Avem dragoste pentru un anumit mod de conduita si actiune, pasiune pentru munca sau profesie, pentru pace si liniste si atatea altele care diversifica fiinta umana. Din iubire se nasc cugetari, dorinte, volitiuni, diverse acte. Ea poate sa faca minuni, se spune ca poate sa mute muntii din loc, innobileaza fiinta umana, ii pune in miscare nebanuite capacitati si posibilitati de autodepasire, o apropie de lumea inconjuratoare si-i dezvaluie sensuri necunoscute ale vietii.

Dragostea da viata infinitelor entitati care compun universul nostru. Din iubire, uneori devenita pasiune, iau nastere cele mai multe realizari umane. Nimic nu este mai fecund decat iubirea. Fara dragoste nimic nu e, fiindca este singura care da sens vietii. Fiecare iubire ce apare in viata noastra ne imbogateste fiinta si o plaseaza in ritmul armonios al vietii. Daca treci granitele dragostei, intri in oceanul de indiferenta si iti ingheata sufletul.

Dragostea este puntea care uneste oamenii si daca se rupe aceasta punte, cazi in prapastia fara fund. Dragostea este o necesitate fundamentala, un punct de sprijin al sufletului care mobilizeaza fiinta umana si pune in miscare resorturi nebanuite, asa cum spunea Goethe: "nimic nu ne face mai necesari in viata decat dragostea ce-o avem pentru semenii nostri".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.