Decalog - cele 9 fericiri

Trimis la data: 2013-11-12
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 9.46 / 10
Downloads: 0
Autor: Ungureanu Corina Letii�oeia
Dimensiune: 26kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cunoastem cuvantul Scripturii , care zice : Dumnezeu nu cauta (nu se uita) la fata omului , ci la inima sa . Acest lucru subliniaza importanta inimii pentru crestini , intrucat inima poate fi izvor al sfinteniei , dar si al pacatului . De aceea Cristos zice :Omul bun din visteria cea buna a inimii sale , scoate cele bune , pe cand omul cel rau , din visteria cea rea a inimii lui , scoate cele rele (Luca 6,45).
Omul blind este foarte iubit si pretuit de semeni, intrucat raspandeste in jurul sau liniste sufleteasca, bunatate si iubire . Pilda blandeti ne-a dat-o insusi Mantuitorul , spunand : ''Invatati-va de la Mine , ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi o dihna sufletelor voastre ''.Despre varsta se poate vorbii mult.acest subiect cunoaste o amploare si o intindere care o au doar putine subiecte. Varsta poate fi analizata dintr-un unghi psihologic cu o abordare in care se studiaza dezvoltarea personala, stadiile de varsta si relatiile dintre copilarie, cu fericirile si durerile ei, in contrast cu maturitatea si implinirea personala. De asemenea varsta mai poate fi analizata si din punct de vedere al sanatatii.

Exista mai multe crezuri despre fericire. Uneori ea este conceputa ca o idee foarte inalta, un ideal indepartat, deasupra puterilor noastre de a o dobandi; adevarata fericire nu ar fi posibila in timpul acestei vieti. Unul din marii intelepti ai Antichitatii, Solon, considera ca nimeni nu este fericit cat timp traieste, caci oricand se pot abate asupra lui nenorocirile.

La inceputurile lumii a existat. Si ce s-a intamplat?! L-am pierdut. De ce? Pentru ca omul nu este facut sa locuiasca in paradis. Cum pune piciorul acolo distruge. Omul nu poate decat sa tinda catre absolut, catre perfectiune, purtandu-si povara de a sti ca, in aceasta viata, nu va ajunge niciodata acolo.

Fericirile
In Vechiul Testament poporul ales trebuia sa respecte decalogul, cele
10 porunci. Ele erau sub forma negativa.In Noul Testament Mantuitorul Iisus Hristos cand Si-a inceput activitatea de invatare despre mantuirea noastra la varsta de treizeci de ani. Ne da adevarata invatatura prin care noi sa primim ca mostenire Imparatia Cerurilor.

Fericirile sunt noile indemnuri pe care Iisus Hristos le-a dat tuturor oamenilor. Cele 10 porunci erau date de Dumnezeu prin poporul ales. Celor care vor fi saraci cu duhul (smeriti), care-si vor plange pacatele, celor care sunt blanzi, celor flamanzi si insetati de dreptate, celor milostivi, celor curati cu inima, facatorilor de pace, prigoniti pentru dreptate, ocarati si celor batjocoriti pentru Dumnezeu, Mantuitorul nostru Iisus Hristos le promite ca rasplata Imparatia Cerurilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.