Declaratie informativa privind impozitul retinut pe venituri

Trimis la data: 2014-06-28
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Gabriel_M
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, cu exceptia veniturilor de natura salariala si asimilate acestora, conform Titlului III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul asociatiilor intre persoane fizice si persoane juridice romane, declaratia se completeaza si se depune de catre persoana juridica romana stabilita prin contractul de asociere care are obligatia de a calcula, retine si vira impozitul pe venitul microintreprinderilor.
Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala, la termenele prevazute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.Ori de cate ori platitorul de venit constata erori in declaratia depusa anterior, acesta completeaza si depune o declaratie rectificativa, situatie in care se va inscrie "X" in casuta prevazuta in acest scop.

Platitorii de venituri au obligatia depunerii declaratiei in format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, cu respectarea structurii de date prevazute in anexa nr. 4. Suportul magnetic sau optic va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa 5, listat pe hartie, semnat si stampilat, potrivit legii.

Casuta "Castiguri din transferul titlurilor de valoare "(lit.h) se bifeaza in cazul castigurilor rezultate in urma tranzactiilor de titluri de valoare pentru care beneficiarul de venit are obligatia stabilirii castigului net/pierderii, pe intreg portofoliu de astfel de titluri de valoare, distinct, in functie de perioada detinerii si pentru care intermediarii au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului.

Casuta "Castiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finala"(lit.j) se bifeaza in cazul castigurilor rezultate in urma tranzactionarii titlurilor de valoare pentru care impozitul retinut este final.In cazul castigurilor din tranferul titlurilor de valoare, la completarea formularului, se au in vedere dispozitiile Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Hotararii Guvernului nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.