Definirea afacerii hoteliere

Trimis la data: 2014-06-19
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefania_T
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In sens restrans,-este mijlocul sau capacitatea de a realiza o anumita activitate in acest cadru intrind" procedee, proceduri si programe de lucru materializate in echipamente(masini si utilaje) si /sau documentatii, know-how, utilizate de oameni pentru elaborarea, fabricrea, expluatarea, intretinerea si, eventual comercializarea unei categorii de produse , respectiv pentru realizarea uneia sau unor categorii de activitati "Se considera ca factorul uman este parte integranta a procesului tehnologic.Cu referinta la conceptul de tehnologie aplicat in sfera hotelariei cuprinde"ansamblul proceselor, metodelor(procedeelor) si al conditiilor tehnice si organizatorice care concura la obtinerea produsului hotelier, respectiv primirea si gazdiurea oaspetilor"
O tehnologie rationala trebue sa asigure productivitatea muncii si conditii optime de lucru pentru personal si, in acelas timp, sa ofere sedere placuta oaspetilor in hotel/unitatea de cazare. Prin urmare, in procesul tehnologic dintr-un hotel se creaza relatii de interconditionare intre forta de munca, obiectul muncii si mijloacele de munca.

Prin flux tehnologic intelegem o succesiune logica a operatiilor exercitate asupra obiectelor muncii, compunind un proces tehnologic spacific unei anumite activitati bine individualizate in spatiu si in timp.In consens, procesul tehnologic in hotel este format din totalitatea operatiilor concomitente sau succesise necesare asigurarii obtinerii produsului hotelier.

Intr-o definitie data de Organizatia Mondila a Turismului(WTO), prin industrie a ospitalitatii sunt definite totalitatea organisatiilor, firmelor si institutiilor care ofera ca prim serviciu cazare si alimentatie atit pentru turisti, cat si pentru populatia din zona respectiva, locala.

In industria larga a ospitalitatii, un loc aparte il ocupa activitatea hoteliera, fiind si cea care asigura si conditioneaza in cel mai inalt grad volumul activitatilor turistice, desi anumite categorii de vizitatori(clienti) nu recurg intotdeauna la serviciile de cazare.
Activitatea hoteliera a devenit, incepind cu anii 50 ai secolului trecut, un element important al al cresterii economico-sociale si este, in acelas timp, influentata de dezvoltarea economica dintr-o regiune, beneficiiarii acestor servicii fiind in principal oameni de afaceri.

Locul si rolul industriei hoteliere este, pe de o parte, influentat de dezvoltarea economica a zonelor in care isi desfasoara activitatea si , pe de alta parte, influentiaza, la rindul lor, nivelul de dezvoltare a zonei.Tinind cont de faptul ca industria hoteliera ofera cu precadere servicii de cazare, rolul acesteia este de a asigura infrastructura dezvoltarii turismului, alaturi de ramura transportului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.