Definirea autorizatiei sanitar-veterinare

Trimis la data: 2010-08-04 Materia: Administratie Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 200
Autor: Luiz Stefanescu Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Autorizatia sanitar-veterinara este documentul care conditioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei sanitar-veterinare in scopul asigurarii securitatii alimentelor, pentru apararea sanatatii publice.

Obiectivele si activitatile pentru care se emite autorizatia sanitar-veterinara sunt prevazute in anexa nr. 1 la prezenta procedura. Nu este necesara eliberarea autorizatiei sanitar-veterinare pentru activitatile care nu sunt cuprinse in Anexa nr. 1. Acte necesare pentru eliberarea autorizatiei sanitar-veterinare,In vederea obtinerii autorizatiei solicitantul va depune la Biroul unic cererea de inregistrare tip, in care va mentiona datele de identificare a sediului social, precum si a obiectivelor si activitatilor care se desfasoara la sediu, codificate in conformitate cu nomenclatorul CAEN.

Anexate la cererea de inregistrare, se vor depune:schita tehnica cu fluxul tehnologic; memoriul tehnic; contractul incheiat cu directiile sanitare veterinare pentru plata tarifelor reprezentand activitatea de asistenta, inspectie si control sanitar veterinar de stat desfasurata de personalul sanitar veterinar de stat in unitatile de producere, prelucrare si depozitare a produselor de origine animala; schita de amplasare si proiectare pentru obiective nou construite; dovada achitarii taxei de autorizare.

Pentru activitatile care nu se regasesc in Anexa nr. 1, solicitantul va depune o declaratie pe propria raspundere ca indeplineste conditiile de functionare. Solutionarea cererii de autorizare din punct de vedere sanitar-veterinar .Dupa inregistrarea si verificare dosarului, reprezentantul directiei sanitar-veterinare teritoriale delegat la Biroul unic va comunica directiei sanitar-veterinare teritoriale, concomitent cu transmiterea dosarului, termenul pana la care trebuie sa primeasca referatul cu privire la acordarea autorizatiei solicitate sau, dupa caz, respingerea solicitarii.

Directia sanitar-veterinara teritoriala, prin personalul sau de specialitate, verifica conditiile sanitare veterinare de functionare, in conformitate cu prevederile legislatiei sanitare veterinare in vigoare si intocmeste referatul cuprinzand concluziile evaluarii, propunand fie acordarea autorizatiei fie respingerea solicitarii. In situatia in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru autorizarea functionarii vor fi precizate neconformitatile si actele normative ale caror prevederi nu sunt indeplinite, care motiveaza neeliberarea autorizatiei. In acest caz, procedura poate fi reluata, la cererea comerciantului dupa remedierea situatiilor care au impus respingerea autorizarii.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.