Desfasurarea stagiului profesional in avocatura

Trimis la data: 2020-07-14 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: nicolaevici Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins

Introducere

I. Contractul pentru efectuarea stagiului professional

II. Regimul juridic al avocatului stagiar. Drepturi si obligatii

III. Rolul si functiile avocatului indrumator in contextul stagiului profesional

IV. Clientela avocatilor stagiari

Concluzii

Bibliografie:

Introducere

Exercitarea profesiei de avocat implica responsabilitatea pentru calitatea asistentei juridice si promovarea valorilor statului de drept necesare intr-o societate democratica. Avocatul stagiar face parte din sistemul avocaturii din Republica Moldova.

Efectuarea unui stagiu profesional de calitate presupune o multitudine de factori, cum ar fi identificarea unui avocat indrumator, sustinerea examenelor de admitere la stagiu, acordarea asistentei juridice clientilor, indeplinirea obligatiilor fata de stat, organele Uniunii Avocatilor si avocatul indrumator, sustinerea examenului de calificare in profesie si altele.

Legea cu privire la avocatura, in unele cazuri, nu identifica in mod expres toate drepturile si obligatiile avocatului stagiar, precum si cele ale avocatului indrumator, si acestea urmeaza a fi determinate prin interpretare.
Insuficienta reglementarilor legale cu privire la regimul juridic al avocatului stagiar a stabilit practici variate din partea diferitor subiecti care influenteaza realizarea stagiului. In acest context, stabilirea unor practici uniforme pentru efectuarea stagiului profesional este un imperativ pentru dezvoltarea activitatii avocatului stagiar.

La imbunatatirea stagiului profesional poate contribui perfectionarea continua a conditiilor de efectuare a stagiului si pregatirea tinerei generatii pentru a face fata provocarilor materiale din societate.

Stagiul profesional in avocatura se doreste a fi o perioada de ucenicie in care avocatului stagiar ar trebui sa i se ofere posibilitatea de a profesa in calitate de avocat. Pe parcursul acestei perioade, avocatul stagiar va acumula cunostinte despre diferitele aspecte ale normelor legale. Perioada de stagiu profesional va fi efectuat sub controlul si indrumarea avocatului indrumator.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.