Design interior

Trimis la data: 2011-08-25
Materia: Diverse
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 8.02 / 10
Downloads: 914
Autor: Valentina tyna
Dimensiune: 2140kb
Voturi: 49
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
O locuinta trebuie sa fi e un spatiu cat mai placut, care sa raspunda atat dorintelor de intimitate ale locatarilor sai, cat si cerintelor de reprezentare sociala ale acestora.Ce putem face, prin urmare, pentru a organiza spatiul casei astfel incat sa folosim la maxiumm potentialul acesteia, dar si sa cream o atmosfera cat mai placuta si mai
intima?pentru a raspunde acestor cerinte, cursul de Design Interior elaborat de EUROCOR a fost astfel conceput incat sa va ofere notiunile de baza pentru a invata sa va amenajati singuri locuinta. Subiectele discutate in cadrul cursului nostru vor fi , in primul rand, legate de proiectarea casei si de modul in care se face o schita de amenajare sau de reamenajare a unei locuinte.
Cursul, structurat in 16 module (32 de lectii), este elaborat la un nivel care sa satisfaca atat cerintele celor care vor sa-si amenajeze propria locuinta, dar si sa ofere cunostintele de baza celor care doresc sa se initieze in profesia de decorator de interioare. Informatia este prezentata pe larg, cu exemple si, acolo unde este cazul, cu fotografi i, desene si schite relevante; in fi ecare lectie, exercitii si intrebari va vor ajuta sa verifi cati in ce masura ati inteles materialul prezentat.

Fiecare capitol si fiecare lectie se incheie cu rezumate, care cuprind cele mai importante aspecte ce au fost abordate. De asemenea, la sfarsitul fi ecarui modul va va fi prezentat un scurt istoric al arhitecturii si mobilierului, iar notiunile noi vor fi sintetizate in doua dictionare, unul de termeni de specialitate, iar celalalt de termeni istorici. Anexele nenumerotate ce insotesc modulele va vor fi si ele de un real folos in activitatea practica.

La sfarsitul fi ecarei lectii este prevazuta o tema pentru acasa, pe care o veti putea trimite spre corectare, pe adresa EUROCOR, profesorului dumneavoastra personal;acesta va va asista pe intreg parcursul cursului, oferindu-va sfaturi, sugestii si, daca este necesar, recomandari pentru a va imbogati cunostintele de specialitate.In orice asezare organizata exista legi, regulamente care stabilesc zonele construibile.

Acestea, la randul lor, se subimpart in sectoare construibile, in care functioneaza regulamente de urbanism care stabilesc felul constructiei, ariile construite, densitatea locuirii, nivelul de echipare cu utilitati (apa, canalizare, incalzire, electricitate), suprafata spatiului verde.Respectarea acestor regulamente intra in atributiile proiectantului.Este recomandabil ca si cel ce se ocupa cu amenajarile de interior sa cunoasca acesteregulamente, pentru ca ele determina tipurile de case.

Fiecare tip de baza prezinta avantaje care trebuie fructifi cate, precum si dezavantaje care, prin studiul din cadrul proiectului,pot fi diminuate sau eliminate. Multora le place sa locuiasca in spatii cu multa vegetatie, dorinta fi reasca a omului, combinata, desigur, cu avantajele confortului urban.Conform statisticilor, 60% din totalul
locuintelor sunt case unifamiliale. Acestea sunt, in general, case compuse dintr-o locuinta ce este inconjurata din toate partile de parcela proprie si care poate avea pe toate laturile usi si ferestre.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.