Despre Anotimpuri

Trimis la data: 2009-10-24
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 9.66 / 10
Downloads: 3723
Autor: Danrocker67
Dimensiune: 15kb
Voturi: 119
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Simple diviziuni ale anului, cu caractere specifice de climă si de lumină. Aceasta ar părea o definiţie exactă, dar anotimpurile înseamnă mult mai mult. Înseamnă schimbare, înseamnă moarte si reînviere totodată, înseamnă sentimente.
Toamna este anotimpul covorului de frunze, al ploii si al începutului de scoală. Atunci apare sentimentul de melancolie si se răspândeşte gripa, asta probabil şi din dorinţa elevilor de a sta acasă, privind pe fereastră cum vântul mătură frunzele odată verzi.”Toamna se numără bobocii”, dar şi zilele de scoală rămase şi toţi îşi amintesc distractivele zile ale verii.

Vara este probabil cea mai frumoasă perioadă a anului, deoarece simbolizează Vacanţa Cea Mare a elevilor, de care aceştia se bucură din plin. Uite un fotbal, un baschet, iar un fotbal şi iar un baschet. Dorul de scoală copleşeşte şi toţi se gândesc la frumoasele si luminoasele zile de primăvară.

Primăvara este anotimpul unui nou început, al frunzelor verzi, al miresmelor fermecătoare si al unui nou semestru totodată. Zilele devin mai lungi, nopţile mai scurte, iar frigul nu a plecat de tot, înca simţindu-se in spate.

Plictisiţi parcă de scoală, elevii care mai au de aşteptat înca o lună şi ceva până la prima (si singura) vacanţă din al doilea semestru visează la sărbătorile Crăciunului si la zilele Anului Nou in plină iarnă.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.