Despre Word

Trimis la data: 2003-12-08 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 10189
Autor: Nicula Iavan Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
WORD-este un procesor de texte si are facilitati incorporate care permit crearea si salvarea documentelor cu usurinta. MICROSOFT WORD este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume :introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

Corp de literã înseamnã un anumit stil şi o anumitã dimensiune a literei. Corpurile de literã sunt grupate în familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier şi fiecare familie are un set propriu de dimensiuni mãsurate în numãr de puncte pe ecran care, în general, sunt cuprinse între 6 … 72, uneori chiar mai mari. (În cazul în care vrem sã aflãm care este corespondenţa, un inch are 72 de puncte).

Corpurile de literã, la fel ca şi dimensiunile disponibile din calculator depind de modul în care am instalat interfaţa Windows şi de imprimantã. Bara cu instrumente de lucru aratã ce corp de literã utilizãm în momentul prelucrãrii şi dimensiunea lui. Putem schimba corpul de literã sau dimensiunea lui, executând clic pe sãgeata îndreptatã în jos de lângã numele corpului de literã sau a dimensiunii de pa bara cu instrumente de lucru. Meniurile derulante care apar afişeazã corpurile de literã sau dimensiunile disponibile. Selectãm ceea ce dorim din listã pentru ca aceste atribute sã poatã fi utilizate.

Putem schimba corpul de literã înainte de a începe sã tastãm textul sau dupã aceea. Pentru a schimba corpul de literã al textului existent, selectãm textul respectiv şi utilizãm bara cu instrumente de lucru pentru aranjare în paginã pentru a-l schimba. O altã variantã ar fi sã selectãm comanda Font (Corp de Literã) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, în care putem face aceleaşi tipuri de modificãri. Un alt atribut al caracterelor este si culoarea.Pentru a schimba culoarea textului selectat se utilizeaza butonul FONT COLOR sau meniul FORMAT, FONT, FONT COLOR .

IMAGINI
O imagine graficã este un fel de pozã, iar graficele realizate pe calculator sunt de fapt fişiere grafice speciale. Programul Word ne dã posibilitatea sã utilizãm fişiere grafice create cu alte programe cum ar fi: Lotus, AutoCAD, Windows Metafiles, Micrografx Designer şi altele. Dar şi programul Word are propriul set de lucrãri grafice, numite ilustraţii (clipart).

Pentru a include realizãri grafice într-un document Word poziţionãm reperul de inserare acolo unde vrem sã inserãm ilustraţia. Deschidem meniul Insert şi selectãm comanda Picture (Imagine). Va apãrea caseta de dialog Insert Picture (Insereazã Imagine). Executãm clic pe caseta de validare Preview Picture (Vizualizare Imagine) pentru a pune un X în casetã, ceea ce ne dã posibilitatea de a vedea imaginea înainte de a o insera.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.