Despre costul capitalului

Trimis la data: 2018-03-23 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Cuc Alexandra Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Capitolul I. Definirea capitalului intreprinderii si structura capitalului intreprinderii

1.1.Definirea notiunii de capital
1.2.Sursele de provenienta a capitalului
1.3.Structura capitalului (formele capitalului) si riscul

Capitolul II.Costul capitalului unei intreprinderi

2.1 Costul capitalurilor proprii
2.2 Costul capitalului imprumutat
2.3 Costul mediu ponderat al capitalului; corelatia intre CMP si structura financiara a firmei
2.4 Evolutia costului capitalului propriu si capitalului imprumutat

Conform teoriei si practicii financiare, criteriile principale de alegere a surselor de finantare sunt urmatoarele: costul capitalului, rentabilitatea financiara, platile reale si excedentul fluxului de lichiditati. Costul capitalului reprezinta insa criteriul cel mai important de alegere a surselor de finantare a intreprinderii. Fara a cunoaste acest cost nu se poate obtine maximizarea valorii de piata a intreprinderii, deoarece fiecare sursa de capital, indiferent de provenienta, implica un anumit cost generat de rentabilitatea asteptata de proprietari si de riscul asociat acestui capital. Estimarea corecta a costului capitalului nu este importanta doar pentru maximizarea valorii de piata a firmei, ci si pentru adoptarea unor decizii curente de investitii referitoare la proiecte distincte, cu rate diferite de rentabilitate, precum si pentru adoptarea unor decizii referitoare la leasing, rascumpararea actiunilor, a obligatiunilor, politica fondului de rulment etc.

Pe de o parte, investitorii de capital, adica actionarii si creditorii, urmaresc remunerarea capitalului lor la o rentabilitate superioara celei medii oferite de piata financiara, in scopul cresterii averii acestora. Pe de alta parte, managerii actioneaza in interesul investitorilor de capital, al cresterii valorii totale a firmei, prin reducerea costurilor capitalurilor proprii si imprumutate. Singura modalitate de reducere a acestora este majorarea proportiei acelor investitori care solicita o remunerare mai mica a capitalului lor. Aceasta inseamna de fapt cresterea gradului de indatorare, creditele fiind procurate la un cost mai mic decat capitalurile actionarilor (dobanda < rentabilitatea asteptata de actionari).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.