Despre registrele societatii si despre bilantul contabil

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Art. 172. -(1) In afara de evidentele prevazute de lege, societatile pe actiuni trebuie sa tina:
a)un registru al actionarilor, care sa arate, dupa caz, numele si prenumele, denumirea, domiciliul sau sediul actionarilor cu actiuni nominative, precum si varsamintele facute in contul actiunilor.
b)un registru al sedintelor si deliberarilor adunarilor generale;
c)un registru al sedintelor si deliberarilor consiliului de administratie;
d)un registru al sedintelor si deliberarilor comitetului de directie;
e)un registru al deliberarilor si constatarilor facute de cenzori in exercitarea mandatului lor;

Registrele prevazute la alin.(1) lit.a),b),c) si f) vor fi tinute prin grija consiliului de administratie, cel prevazut la lit.d), prin grija comitetului de directie, iar cel prevazut la lit.e), prin grija cenzorilor.rt. 173. (1) Administratorii sunt obligati sa puna la dispozitia actionarilor registrele prevazute la art.172 alin.(1) lit. a)si b) si sa elibereze la cerere, pe cheltuiala acestora, extrase de pe ele.Art. 174. - Registrul actionarilor si registrul obligatiunilor se pot tine manual sau in sistem computerizat.

Art. 175. - ( 1) Societatea comerciala poate contracta cu o societate de registru independent privat tinerea registrului actionarilor in sistem computerizat si efectuarea inregistrarilor si a altor operatiuni legate de acest registru.(3) Tinerea registrului actionarilor de catre o societate de registru independent autorizat este obligatorie in cazurile prevazute de lege.Art. 176. - Administratorii trebuie sa prezinte cenzorilor, cu cel putin o luna inante de ziua stabilita pentru sedinta adunarii generale, bilantul exercitiului financiar precedent, cu contul de profit si pierderi, insotit de raportul lor si de documentele justificative.

Art. 178. -(4) Fondatorii, administratorii si personalul societatii var participa la beneficii, daca aceasta este prevazuta in actul constitutiv ori, in lipsa unor asemenea prevederi, a fost aprobata de (5) In toate cazurile, conditiile participarii se vorstabili de adunarea generala, pentru fiecare exercitiu financiar.
Art. 179. - ( 1) Bilantul contabil si contul de profit si pierderi, impreuna cu raportul administratorilor si cenzorilor vor ramane depuse la sediul societatii si la cel al sucursalelor in cele 15 zile care preced intrunirea adunarii generale, pentru a fi cercetate de actionari.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.