Despre spongierii

Trimis la data: 0000-00-00
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.63 / 10
Downloads: 2379
Autor: Catalina Popa
Dimensiune: 1kb
Voturi: 238
Tipul fisierelor: txt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mezenchimul este format din niste celule care secreta scheletul. Locomotia: formele adulte sunt fixate pesubstrat tare,miscare redusa. Sunt celule contractile care actioneaza asemanator muschilor si ajuta la inchiderea si deschiderea osculului. Digestia: se hranesc cu microorganisme care sunt prinse cu ajutorul celulelor cu guleras si flagel. Microorganismele sunt inglobate in citoplasma si trecute in vacuoli digestivi. Ramasitele nedigerate sunt eliminate prin oscul. Respiratia: respira prin porii inhalanti si oscul.
Increngatura Spongieri
Speciile: sicon si spongila
Caractere generale:
1. Sunt animale coloniale, solitare, libere sau fixate,marine
2. Se intilnesc in apele marine si dulci
3. Spongierii fixati au forma de cupa
4. Peretii corpului sunt strabatuti de porii inhalatori prin care apa trece in cavitatea corpului (atrium) si iese prin orificiul eshalant(oscul).
5. Peretele corpului este format din endoderm, ectoderm si mezenchim.

Endodermul este format din guleras si flagel.Mezenchimul este format din niste celule care secreta scheletul.Sistemul nervos: nu au sistem nervos,au doar celule nervoase slab conectate intre ele.Locomotia: formele adulte sunt fixate pesubstrat tare,miscare redusa. Sunt celule contractile care actioneaza asemanator muschilor si ajuta la inchiderea si deschiderea osculului.
Digestia: se hranesc cu microorganisme care sunt prinse cu ajutorul celulelor cu guleras si flagel.

Microorganismele sunt inglobate in citoplasma si trecute in vacuoli digestivi. Ramasitele nedigerate sunt eliminate prin oscul.Respiratia: respira prin porii inhalanti si oscul.Inmultirea: se inmultesc pe cale asexuata si sexuata.Asexuata prin inmugurire. Sexuata la unele specii mugurii se formeaza in partea interioara a organismelor fiind numiti gemoli. Gemolii se formeaza toamna inainte ca organismele sa moara. Sunt organisme hermafrodite. Organismele de inmultire masculine se num. Spermatozoizi, femenine- ovule. Dupa fecundare se formeaza celula ou. Din celula ou se formeazaun organism matur.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.