Destinatii turistice si agrement

Trimis la data: 2014-06-08
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Ramona_D
Dimensiune: 41kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aceasta sectiune cuprinde o trecere in revista a tarilor lumii, dintr-o perspectiva turistica. Punctele de interes vor fi fluxurile de turisti spre si din fiecare tara si atractiile turistice principale din cadrul fiecarei tari.
Studierea deplasarilor de turisti este importanta din mai multe motive. Astfel, pentru tarile de destinatie este vital sa se stie de unde vin turistii.
Destinatia reprezinta, locul sau spatiul geografic unde un vizitator sau un turist se opreste fie pentru o noapte de cazare, fie pentru o perioada de timp, sau punctul terminal al vacantelor turistilor, indiferent daca ei calatoresc in scop turistic sau de afaceri .
Destinatia constitute legatura catalizatoare ce uneste, mentine si propulseaza toate sectoarele industriei turistice, respectiv transportul, cazarea, alimentatia si agrementul, fiind un element complex si specific turismului .

Se considera ca destinatiile turistice sunt produse complexe compacte, precum parcurile turistice, hotelurile tip club si satele de vacante. Ele sunt, adesea, conduse de o singura firma comerciala, care inchiriaza spatii de la o alta firma comerciala, salon de infrumusetare, baruri, cluburi, magazine etc.
Totodata, pot fi considerate ca fiind destinatii turistice toate continentele.

Pentru a putea fi considerata destinatie, un loc trebuie sa dispuna de un potential turistic corespunzator si sa indeplineasca, in acelasi timp, si alte cerinte legate de infrastructura, bunurile si serviciile complementare, ce-i pot mari atractivitatea, diferentiind destinatiile si determinand pietele tinta spre care trebuie orientata atentia firmelor de turism.

In functie de optiunile turistilor, de asteptari si de modul de petrecere a vacantei, in cazul unei destinatii turistice sunt urmarite o serie de elemente determinante. Infrastructura si seviciile oferite reprezentand unul dintre aceste elemente.
Un alt element il constituie gradul de cultura si localizarea geografica a unei zone, precum si locuitorii ei, traditiile, stilul de viata si relatiile sociale.

Publicitatea, de asemenea, reprezinta un element cheie in prezentarea si scoaterea pe piata a unei destinatii turistice. Prin prisma publicitatii se formeaza o imagine in mintea potentialilor consumatori despre produsul turistic. Se intampla ca, uneori, aceasta imagine sa difere de cea reala, ceea ce, adesea duce la un esec al activitatii turistice.Tot ca o forma de publicitate, dar ceva mai profunda, imaginea unei destinatii poate fi influentata de mituri si evenimentele ce se petrec in interiorul granitelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.