Determinarea potentialului agroturistic al zonei Baile Govora

Trimis la data: 2013-03-01
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 70
Nota: 7.07 / 10
Downloads: 1
Autor: Barcan mihaela
Dimensiune: 2652kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380 m,situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri de fag , stejar, molid, brad si salcam. Baile Govora se dezvolta tarziu ca localitate urbana si statiune balneara.
Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380 m,situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri de fag , stejar, molid, brad si salcam. Baile Govora se dezvolta tarziu ca localitate urbana si statiune balneara. In anul 1876, taranul Gheorghe Ciurea sapa un put si constata ca iese apa care arde (denumire a petrolului greu, cunoscut si sub numele de pacura). De asemeni iese si apa sarata, aceasta neputand fi folosita ca apa de baut.

Sondajele ulterioare dupa petrol, scot la suprafata apa sarata, iodurata si namol sapropelic, pe care medicul militar Zorileanu o recomanda pentru tratamente reumatismale. Se incepe exploatarea izvoarelor in anul 1879, tratamentul facandu-se un timp in copai (cazi de baie din lemn) amenajate la manastirea Govora in chilii, manastire ce se afla la circa 6 Km de locul acestora. Apa de la aceste izvoare era dusa cu sacalele( niste butoaie mari puse in care trase de animale) la manastire. Primul stabiliment pentru tratament balnear ia fiinta in anul 1887 si avea 29 de cabine pentru bai calde.

Inaugurarea oficiala a statiunii are loc in anul 1910 odata cu darea in exploatare a hotelului Palace, care are particularitatea constructiva ca fiecare camera sa aiba cel putin o ora soare pe zi. Se spunea ca la Govora se inchiria soarele cu ora. Tot atunci se da in exploatare o baza de tratament cu cazi de baie din fonta, centrala termica pentru incalzirea apei si iarna pentru caldura.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.