Dezvoltare durabila - regiunea Nord-Est Judet Bacau

Trimis la data: 2014-12-17
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 35
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: adrianagrigore17
Dimensiune: 124kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nord-Est este o regiune de dezvoltare a Romaniei, creata in 1998. Sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est se afla in municipiul Piatra Neamt. Ca si celelate regiuni de dezvoltare, Regiunea de dezvoltare Nord-Est nu are puteri administrative, functiile sale principale fiind coordonarea proiectelor de dezvoltare regionala si absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana. Contine sase judete ce fac parte din regiunea istorica Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.
Nord-Esteste o regiune de dezvoltare a Romaniei, creata in 1998. Sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est se afla in municipiul Piatra Neamt. Ca si celelate regiuni de dezvoltare, Regiunea de dezvoltare Nord-Est nu are puteri administrative, functiile sale principale fiind coordonarea proiectelor de dezvoltare regionala si absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana. Contine sase judete ce fac parte din regiunea istorica Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Judetul Bacauocupa o suprafata de 6.606 km patrati, reprezentand 2,8% din suprafata tarii si face parte din categoria judetelor mijlocii.
Din punct de vedere al numarului de locuitori, judetul Bacau ocupa locul sase, avand o populatie de 752.761 locuitori si tot pe locul sase se situeaza ca putere economica, realizand 4,2% din productia industriala nationala.

La nivel de regiune si de judet, ponderea populatiei feminine este de putin peste 50% , existand astfel un echilibru intre populatia masculiana si cea feminine. In mediul urban, populatia feminina depaseste cu 2% populatia masculina , iar in mediul rural, populatia masculina depaseste cu 1% populatia feminina. Ponderea populatiei cu varsta de 0-14 ani din judet este de 11% in anul 2008 si ajunge la 17 % in anul2010, reprezentand astfel 12 % din totalul populatiei cu varsta de 0-14 din regiune in anul 2008 si 18 % in anul 2010.

La nivel de regiune, ponderea populatiei cu varsta de 0-14 ani scade cu aproape 2% in anul 2010, comparativ cu anul 2008.Speranta medie de viata din regiune este de 73 de ani , iar la nivelul judetului este de 72 de ani. Se poate observa insa diferenta dintre speranta medie de viata feminina , care este de76- 77 de ani si cea masculina, care este de 68-69 de ani.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.