Dezvoltarea capacitatii administrative - premiza a implementarii eficiente a politicii de coeziune in Romania

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 67 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 89kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrarea de fata isi propune sa faca o analiza a conexiunilor si implicatiilor domeniului amplu al Instrumentelor Structurale, punand un accent deosebit pe contributia Fondului Social European si a cadrului general si legal de implementare a acestuia, in dezvoltarea capacitatii administratiei publice de a implementa eficient si eficace politica de coeziune in Romania, in perioada urmatorilor 7 ani.
Motivul alegerii acestei teme a fost determinat, in primul rand de noutatea si actualitatea/modernitatea domeniului de studiu, la nivelul Uniunii Europene.

Spiritul strategiei de la Lisabona (2000) defineste o noua oportunitate de crestere a competitivitatii la toate nivelurile, ce are ca suport punerea cunoasterii stiintifice, a infrastructurii acesteia si a mecanismelor de implementare in slujba noii economii bazata pe o noua revolutie orientata catre o viata mai buna pentru generatiile prezente si urmatoare, tinand sub control marile riscuri pe care le aduc actiunile globalizate in conditii de incertitudine.

Odata cu relansarea Strategiei Lisabona (2005), politica de coeziune a fost recunoscuta ca un instrument principal la nivelul Comunitatilor, contribuind la implementarea ideii de crestere economica si a locurilor de munca - nu doar pentru ca reprezinta o treime din bugetul Comunitatii, dar si pentru ca strategiile alcatuite la niveluri locale si regionale trebuie sa formeze o parte integranta a efortului de a promova dezvoltarea durabila la nivel teritorial.

De asemenea, consecventa cu care sunt promovate la nivel european intarirea capacitatii institutionale si cresterea eficientei administratiei si serviciilor publice, asa cum au fost prevazute in Orientarile Strategice privind Coeziunea 2007-2013 si in Regulamentul Consiliului privind Fondul Social European, demonstreaza responsabilitatea comuna existenta la nivel european si la nivelul statelor membre, in domenii precum ocuparea, politicile macroeconomice si reformele structurale.

Perioada de programare 2007-2013 propune ca unul dintre domeniile de interventie ale Fondurilor Structurale, respectiv al Fondului Social European, reforma si modernizarea capacitatii administrative, in contextul realizarii unei bune guvernari, cu deosebire in acele domenii generatoare de progres, precum domeniul economic, ocuparea fortei de munca, educatie, social si mediu.In al doilea rand, Romania se afla in fata, probabil, a celei mai mari provocari de pana acum din istoria sa, iar dezbateri ale acestei tematici sunt, inca, la inceput.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.