Dezvoltarea durabila vs ecoturism

Trimis la data: 2013-07-31
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Turism durabil versus ecoturismIn prezent, ecoturismul detine un procent scazut din turismul international, dar, in acelasi timp, este forma de turism cu cel mai ridicat ritm de crestere. Cu toate acestea, nu exista un consens cu privire la ceea ce presupune aceasta forma de turism, datorita paletei largi de asa-zise activitati ecoturistice puse la dispozitie de diversi furnizori. Totusi, putem definiti acesta forma de turism ca "o calatorie responsabila catre o arie naturala neatinsa si necontaminata, care contribuie la conservarea ecosistemelor in acelasi timp cu respectarea integritatii comunitatilor locale". Ecoturismul are la baza o experienta de cunoastere si se adreseaza unor grupuri mici de persoane.
Diferentadintre cele doua tipuri de turism este data de faptul ca in timp ce turismul bazat pe natura presupune doar o simpla calatorie in mediul natural, ecoturismul aduce beneficii comunitatilor locale (economice, culturale si chiar de mediu Trebuie subliniata insa distinctia dintre ecoturism si turismul durabil, deoarece de multe ori apar confuzii intre cele doua concepte. In timp ce ecoturismul poate fi definit ca turism alternativavand la baza mediul natural, turismul durabil presupune aderarea acestuia la o serie de principii ale dezvoltarii durabile si aplicarea lor in toate tipurile de activitati turistice

Uneori, aceasta este considerat drept o subcategorie a turismului durabil, alteori apare ca segment al turismului bazat pe natura("nature based tourism"). In ceea ce priveste ultima afirmatie, exista specialisti care resping vehement aceasta comparatie Turism durabil versus ecoturismIn prezent, ecoturismul detine un procent scazut din turismul international, dar, in acelasi timp, este forma de turism cu cel mai ridicat ritm de crestere. Cu toate acestea, nu exista un consens cu privire la ceea ce presupune aceasta forma de turism, datorita paletei largi de asa-zise activitati e

Totusi, putem definiti acesta forma de turism ca "o calatorie responsabila catre o arie naturala neatinsa si necontaminata, care contribuie la conservarea ecosistemelor in acelasi timp cu respectarea integritatii comunitatilor locale". Ecoturismul are la baza o experienta de cunoastere si se adreseaza unor grupuri mici de persoanecoturistice puse la dispozitie de diversi furnizori.

Diferentadintre cele doua tipuri de turism este data de faptul ca in timp ce turismul bazat pe natura presupune doar o simpla calatorie in mediul natural, ecoturismul aduce beneficii comunitatilor locale (economice, culturale si chiar de mediu durabil, asa cum a fost definit in subcapitolele anterioare, cuprinde toate segmentele acestei industrii, furnizand solutii in vederea reducerii impactului asupra mediului natural.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.