Dimensionarea insulei UPB

Trimis la data: 2014-11-23 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Greta_L Dimensiune: 211kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Structura sub-insulei UPB este prezentata in Figura 4.1. Sub-insula ofera posibilitatea urmatoarelor tipuri de acces : ADSL, Ethernet, ATM. Sub-insula este alcatuita in principal din doua retele de acces AN1 si AN2 si dintr-un domeniu central DiffServ (DSD). Aici, am inclus gazdele din AN1 si AN2 pentru simplificarea descrierii.Serviciile oferite de sub-insula UPB sunt urmatoarele : Video Conferinta (VC) si telefonie peste Internet (VoIP). Pentru aceste aplicatii, traficul este simetric bidirectional. Dimensionarea preliminara a sub-insulei UPB se bazeaza pe urmatoarele considerente.
Referate similare: Dimensionarea insulei UPB

Exemplele de dimensionare a traficuluil local sunt date mai jos considerand ratele pentru diferitele aplicatii. Figura 4-2 arata fluxurile locale trecand prin AN1, DSD, AN2, AN3. Traficul este considerat a fi unicast. O linie mai groasa indica fluxurile de VoIP iar cele mai subtiri pe cele de Video Conferinta.
Link-urile ramase pot fi dimensionate pentru a oferi o latime de banda mai mare decat cea rezultata in cazul cel mai defavorabil. Tabelul 4-1 prezinta proiectul de dimensionare. Valorile sunt calculate pentru o singura directie.Din cauza simetriei, valorile in sens invers sunt aceleasi.

Utilizatorii din alte insule pot avea acces la serverele localizate in sub-insula UPB. Pentru videoconferinta, ceilalti utilizatori pot fi clienti sau servere UPB.Pentru VoIP ceilalti utilizatori trebuie sa aibe un telefon IP comercial (ex:. Alcatel Reflex) sau un terminal H.323 .
Sub-insula UPB este o frunza a arborelui MOICANE. De aceea, unica interfata a sub-insulei este insula Romtelecom. Vom nota aceasta interfata cu I1. Rate interfetei este E1 adica 2 Mbps.
Traficul pe care il poate suporta I1 este generat de urmatoarele scenarii :

Scenariul 3 (ADSL acces) - Figura 4 4
Trei videoconferinte: 3 x RateVC1 = 3 x 0.485 Mbps = 1.455 Mbps; Doua VoIP legaturi peer-to peer : 2 x 80 Kbps = 160 Kbps; Rata totala = 1.615 Mbps; Rata E1 disponibila: 1.920 Mbps.
Scenariul 4 (ADSL acces si Ethernet - ATM access) - Figura 4 5
O (ADSL acces) videoconferinta: 1 x RateVC1 = 0.485 Mbps; O VoIP legatura peer-to peer (ADSL access): 80 Kbps; Doua (FE + ATM access) videoconferinte: 2 x RateVC1 = 0.97 Mbps; O VoIP legatura peer-to peer (ATM access): 80 Kbps; Rata totala = 1.615 Mbps;Rata E1 disponibila: 1.920 Mbps.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.