Dimensionarea insulei UPB

Trimis la data: 2014-10-28 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adriana_R Dimensiune: 210kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Structura sub-insulei UPB este prezentata in Figura 4.1. Sub-insula ofera posibilitatea urmatoarelor tipuri de acces : ADSL, Ethernet, ATM. Sub-insula este alcatuita in principal din doua retele de acces AN1 si AN2 si dintr-un domeniu central DiffServ (DSD). Aici, am inclus gazdele din AN1 si AN2 pentru simplificarea descrierii.
Serviciile oferite de sub-insula UPB sunt urmatoarele : Video Conferinta (VC) si telefonie peste Internet (VoIP). Pentru aceste aplicatii, traficul este simetric bidirectional. Dimensionarea preliminara a sub-insulei UPB se bazeaza pe urmatoarele considerente.
Rutarea este configurata static, dupa cum urmeaza :

• Host - L2SW1, Host-L2SW2; DSD internal links; IS/DS BR2 - L2SW2
Link-urile ramase pot fi dimensionate pentru a oferi o latime de banda mai mare decat cea rezultata in cazul cel mai defavorabil. Tabelul 4-1 prezinta proiectul de dimensionare. Valorile sunt calculate pentru o singura directie.Din cauza simetriei, valorile in sens invers sunt aceleasi.

1. Servicii de E-learning (inclzand video conferinta, chat, whiteboard si FTP)
2. VoIP (communication peer to peer)
Utilizatorii din alte insule pot avea acces la serverele localizate in sub-insula UPB. Pentru videoconferinta, ceilalti utilizatori pot fi clienti sau servere UPB.Pentru VoIP ceilalti utilizatori trebuie sa aibe un telefon IP comercial (ex:. Alcatel Reflex) sau un terminal H.323 .
Sub-insula UPB este o frunza a arborelui MOICANE. De aceea, unica interfata a sub-insulei este insula Romtelecom. Vom nota aceasta interfata cu I1. Rate interfetei este E1 adica 2 Mbps.

Intreaga structuraa insulei Bucuresti este data in Figura 4-7 si este compusa din doua sub-insule:
Sub-insula Romtelecom
Sub-insula Universitatea POLITEHNICA Bucuresti (UPB/CCSRST) cu reteaua de transport conectata catre insula OTE.
Prin intermediul tehnologiilor de acces, gazdele pot accesa reteaua de acces a configuratiei. Reteaua de acces (Acces Network - AN)contine multiplexoarele si switch-urile ce ofera calea catre backbone. Partea centrala (Core Network ) este partea care lucreaza ca un domeniu DiffServ.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.