Dimitrie Gusti

Trimis la data: 2008-10-20
Materia: Psihologie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.42 / 10
Downloads: 14
Autor: Irina
Dimensiune: 803kb
Voturi: 47
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Dimitrie Gusti"
Dimitrei Gusti (13 februarie 1880 – 30 octombrie) a fost un sociology roman, etnolog, istoric si filosof voluntar. Dimitrie Gusti a fost profesor universitar la universitatea din Iasi si la Universitatea Bucuresti, iar in perioada 1932-1933 a fost ministru al educatei.
"Dimitrie Gusti"
"Dimitrie Gusti"

Dimitrie Gusti a fost ales ca membru al Academiei Romane in anul 1919 si a fost presedintele acesteia intre anii 1944 si 1946. A fost un membru important in Partidul Taranesc , iar mai tarziu a facut parte din Partidul National Taranesc.

"Dimitrie Gusti"
Biografie

Sa nascut la Iasi, unde a urmat studiile Facultatii de Litere din cadrul Universitatii de la Iasi, pe uma mutandu-se la Universitatea Humboldt din Berlin, unde a studiat si si-a dat doctoratul in filozofie in anul 1904. In anul 1905 a inceput sa studieze sociologia , dreptul, politica economica, la Universitatea Humboldt din Berlin.

"Dimitrie Gusti"
Gusti a fost indrodus in departamentul de Istori Antica, Etica si sociologie la Universitatea din Iasi in anul 1910, si a fost unul dintre cei care a contribuit la crearea unei scoli noi de sociologie din Romania. S-a mutat in Bucuresti in anul 1920, si a inceput sa lucreze ca profesor al Universitatea Bucuresti in departamentul de sociologie, etica, politica si estetica in cadrul Facultatii de Litere si Psihologie.

"Dimitrie Gusti"
Lecturi sale au ajuns in centrul atentiei in cadrul comunitatii academice, si a atras atentia multor studenti ale caror planuri erau diferite si avea o alta indreptare catre politica (cateva nume: Mircea Vulcanescu, Miron Constantinescu, Lena Constante si Henri H. Stahl).

A fost creatorul Scolii Sociologice din Bucuresti si a mai multor Institute, deasemenea a condus, in perioada 1925 si 1948 o cercetare intensa asupra satelor din Romania unde publicat rezultatele si le-a detaliat intr-o monografie (in cadrul acestei cercetari el a fost asistat de catre Gheorghe Vlădescu-Răcoasa si Stahl ).

In anul 1936 impreuna cu Stahl, si Victor Ion Popa, Gusti a creat Museul Satului din Bucuresti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.