Dinamica turismului international

Trimis la data: 2014-07-28
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 61
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Horia_G
Dimensiune: 70kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cea mai puternica integrare atat a ofertei, cat si a cererii se intalneste pe continentul european unde peste 89% din calatori provin tot din tarile europene. Principalele destinatii sunt sudul si vestul continentului, in timp ce cea mai dinamica evolutie a calatoriilor apartin Europei de Est.
Continentul asiatic se situeaza pe locul doi ca destinatie turistica si ca ritm de crestere a circulatiei turistice.
In cadrul acesteia, Asia de Vest primeste jumatate din fluxul de turisti care viziteaza continentul, iar cea mai dinamica circulatie turistica ce provine din tarile europene se indreapta spre Asia de Est si de Sud.Majoritatea turistilor din Europa, anual, se orienteaza spre marele bazin de pe Coasta de Vest a Americii de Nord. Aici turismul european este dominat motivational de turismul de afaceri. Insulele Caraibe si America Centrala ocupa locul doi printre destinatiile din continentul american si principalul curent turistic in aceasta zona provine din America de Nord, fiind urmat de curentul turistic al vacantierilor europeni si japonezi.

Pe locul patru printre destinatiile marilor curente turistice se afla continentul african. In ultimii ani s-a inregistrat o diminuare a fluxurilor turistice spre aceasta zona. Cele mai multe sosiri de turisti din Africa provin din tarile europene, concentrandu-se in tarile din nordul continentului african (70% din total), iar recent Africa de Sud.Al cincilea curent turistic ca importanta cuprinde Europa de Vest si Europa de Est la cele doua capete ale fluxului turistic. Daca la sfarsitul anului 1989 au fost inregistrate 9,8 milioane sosiri turistice de provenienta din Europa de Vest, reprezentand o pozitie moderata, in prezent nu se mai poate vorbi de acelasi lucru.

Dat fiind faptul ca majoritatea tarilor din aceasta zona au cunoscut mutatii pe plan economic si politic, le-au adus un plus de atractie si din partea turistilor consacrati.Circulatia turistica din Europa este stapanita de cinci mari tari emitatoare, care cuprind mai mult de jumatate din totalul innoptarilor. Aceste tari sunt Germania, Anglia, Franta si Italia, urmate imediat de Spania. Piata japoneza este cea mai activa dintre emitatorii de turisti extra-europeni, iar populatia va plasa Japonia in viitorul apropiat printre cei mai dinamici importatori de turism.

In tari ca Franta, Elvetia, Germania, si Olanda, indicatorul intensitatii turistice depaseste 50%, iar in tari ca Suedia Norvegia, si Danemarca ajunge la peste 80%, ceea ce sugereaza imunitatea cererii turistice la eforturile promotionale ale tarilor de destinatie turistica. In acelasi timp, se constata pe plan mondial ca destinatiile mai putin cunoscute sau neobisnuite, percepute ca destinatii exotice, devin tot mai atractive pentru turistii cu experienta din tarile dezvoltate [204, p.15].
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.